avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... precizari ptr aplicarea 58/2010 modificata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

precizari ptr aplicarea 58/2010 modificata

Eu radeam de carentele oug 82, dar se pare ca se poate si mai rau:))
precizarile ministerului muncii sunt contrare oug 58 veche precum si modificata.
oug 82 are carente, probleme si intre oug 58 si normele de aplicare ale acesteia, dar dintr-o ordonanta care spune ceva sa creezi tu (minister) precizari care spun cu totul altceva decat amandoua oug-urile este absurd.
pe deasupra mai gasesti si un functionar la fortele de munca care iti explica cum trebuie sa iti platesti tu contributiile ptr veniturile cuvenite pana la 10.09 dupa care se ocupa platitorul de venit... (adevarul este ca respectivul dupa ce a numarat 120 de bancnote de 100 lei a folosit calculatorul ptr inmultire!!!!)
lasand carentele oug 82, ea este simpla: la data intrarii in vigoare normele ptr oug 58 sunt abrogate, iar contributiile ptr asigurarile de somaj si pensie se platesc de catre platitorul de venit. nimic mai simplu. la 7 zile se gaseste ministerul muncii... sa scoata precizari care nu au nici o legatura cu textul oug-ului.
oricum precizarile spun doar ce ai voie sa faci, nu si ce esti obligat sa faci...
daca oug 58 ma obliga sa platesc ptr veniturile primite ptr luna iulie in august sa platesc pana pe 25 august, precizarile ministerului imi spun ca pot sa le platesc pana la 25 septembrie. concluzia mea este ca suntem un popor format din persoane mai mult sau mai putin inteligente, conduse de dobitoci!

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa avas avas Buna ziua, Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august? Multumesc (vezi toată discuția)
Oug 82/2010 ContSters141003 ContSters141003 incompetenta executivului: - in oug 58/2010 art. III alin (4) \"Obligaţia declarării, calculului, reţinerii şi plăţii contribuţiilor prevăzute la ... (vezi toată discuția)
Debit cas - oug nr. 58/2010 ContSters236108 ContSters236108 Buna ziua, In perioada 11 noiembrie 2006 - 15 martie 2011 am lucrat ca [b]agent de asigurare, in acelasi timp neangajat cu carte de munca.[/b] [b]Firma ... (vezi toată discuția)