avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii PFA

Buna ziua,

Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:01, 24 Septembrie 2010
Ca PFA la norma de venit trebuia sa depui declaratiile o singura data pina pe 25 august pentru luna iulie; cum venitul net pentru august, septembrie e acelasi nu mai ai obligatia depunerii. Ar mai trebui sa depui doar daca s-ar fi modificat venitul net(cei ce sunt la norma nu li se aplica chestia asta decat daca fiscul le-ar modifica norma) sau daca nu aveai venit (la norma de venit iar nu se aplica, ti-ai asumat norma statu nu-i interesat daca ai castigat ceva sau esti pe pierdere).
Cei de la pensii mi-au spus: pe iulie, august platesc contributia intreaga pentru fiecare luna 10.5% * rotunjire(norma / 12) iar pe septembrie platesc 10.5% * rotunjire(norma / 12) * 8 / 22 avand in vedere ca OUG 58 a fost in vigoare 8 zile lucratoare din cele 22 din septembrie.
Mai Popu, tu pana la urma ai platit la pensii si pe L19 si pe OUG 58?Ca in cazul meu, si cred ca il stii, nu-l mai repet.....mi-au spus de la pensii ca ramane Legea 19....
Ne-au terminat si ne-au imbarligat astia cu OUG 58 ca nici ei nu stiu pe unde sa mai scoata camasa....
Da Bravos, saptamina trecuta am platit pe baza OUG58 pe toata perioada 1 iulie - 8 septembrie. Am fost la casa de pensii sa vad daca sa platesc sau nu si pe urma discutiei cu tipa de acolo am ajuns la decizia ca platesc.

Citeste ce am scris pe discutia asta:
www.avocatnet.ro/content/for...
OUG 58 e obligatorie cat a fost in vigoare, L19 optionala in perioada asta ...

Acum ma gandesc daca sa-mi recuperez cei 300 RON platiti dupa legea 19 (in comunicatul lor scrie ca asa trebuie sa faci ...)
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
Popu, utilizator
Astia-s incredibili.Ma duc si eu maine la pensii sa vad ce decizie au luat in judetul meu.Mie abia mi-au acceptat declaratia pe OUG 58....stii ca faceam valuri pe-aici.
Nu am platit decat pe Legea 19, desi am depus declaratia si pe OUG 58, iar pe 15.09 cand am platit pensia mi-a spus de la evidenta asigurati pensii ca nu trebuia depusa pe OUG 58. Bineinteles, ca nu a avut dreptate.....am lasat-o asa ca nu eram prea bine dispusa.....
Am citit si comunicatele si discutia chiar de cand le-ai postat.Rezulta clar ca pt. perioda iul-sept treb sa platim pe OUG 58.Ms oricum.
Dar ce facem cu Legea 19 in aceasta perioada?..... retoric vorbind, la mine in judet nici nu se pune problema de recuperat....Dar daca imi cer si pe OUG 58, atunci sa vezi scandal...Pai casa nationala spune una iar ei fac alta.Nici macar intre ei nu se pun de acord, iar culmea nu am ce face caci nu imi iau banii pe OUG 58.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Bravos, utilizator
Poti sa mergi documentat, eventual listeaza documentul asta de care ti-am zis de pe site-ul casei nationale de pensii ca sa eviti discutiile inutile. Numa mi se pare aiurea sa umbli tu sa le areti ce hotarari au luat superiorii lor. Sau spune-le sa se documenteze mai bine si da-le adresa de unde sa citeasca
[ link extern ] /
link-ul
Precizari privind aplicarea prevederilor OUG nr. 58/2010, modificata prin OUG nr. 82/2010
care e documentul ala de 5 pagini.
Cum am depus banii cu intarziere abia pe 13 sau 14 septembrie poate ar fi trebuit sa bag si bani pentru penalitati 25 august - 14 septembrie * 0.05%, ieseau vreo 3 RON
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Popu, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordonanta 58/2010 mikloskinga mikloskinga Va rog să-mi răspundeţi la 2 intrebări: 1.Soţul meu este PFA -independent din 1998, de atunci plăteşte după norma de venit impozit .Acum 16% ... (vezi toată discuția)
Proiect: 1 ianuarie 2011 contributii + impozit: 24.43%, 8.35%, 0.78%, 16% = 49.56% Popu Popu Guvernul pregateste o noua ordonanta de modificare a codului fiscal, pe baza ei de la I ianuarie 2011 PFA-urile ar urma sa plateasca Contributii pensii: ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)