avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii PFA

Buna ziua,

Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:01, 24 Septembrie 2010
Stiti cumva daca si la somaj mai trebuie sa cotizam pentru august si cele 10 zile din septembrie?


Da trebuie platit contributiile la somaj si pensii si pentru august (luna intreaga) si septembrie (7 zile lucratoare din 22, cel putin asa mi-au spus mie). Atentie! Chiar daca sunteti PFA cu norma de venit, pe septembrie trebuie depuse declaratii deoarece venitul net este altul (norma pentru 7 zile din 22). Iar la somaj m-au pus sa fac declaratie si pe august, chiar daca sunt la norma, motivand ca nu poate prelua sistemul obligatia de plata.
Daca PFA este infiintata in august ce declaratii si ce contributii si la ce termene trebuiesc platite?
Se depun declaratii pana pe 25 sept 2010 pentru CAS si contributie somaj, prin aplicarea cotelor de contributii asupra venitului net realizat lunar. Deasemenea, se depune declaratie de asigurare (anexa 5 la Ordinul CNAS nr. 617/2007) o singura data pe an la Casa de Sanatate pentru plata trimestriala a contributiei de asigurare de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 58/2010 mikloskinga mikloskinga Va rog să-mi răspundeţi la 2 intrebări: 1.Soţul meu este PFA -independent din 1998, de atunci plăteşte după norma de venit impozit .Acum 16% ... (vezi toată discuția)
Proiect: 1 ianuarie 2011 contributii + impozit: 24.43%, 8.35%, 0.78%, 16% = 49.56% Popu Popu Guvernul pregateste o noua ordonanta de modificare a codului fiscal, pe baza ei de la I ianuarie 2011 PFA-urile ar urma sa plateasca Contributii pensii: ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)