avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Proiect: 1 Ianuarie 2011 contributii + impozit: ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Proiect: 1 Ianuarie 2011 contributii + impozit: 24.43%, 8.35%, 0.78%, 16% = 49.56%

Guvernul pregateste o noua ordonanta de modificare a codului fiscal, pe baza ei de la I ianuarie 2011 PFA-urile ar urma sa plateasca
Contributii pensii: 24.43%
Contributii sanatate:8.35%
Contributii somaj:0.78%
Contributia pentru concedii 0.85%
aplicate la venitul net realizat / norma de venit.
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:41, 11 Septembrie 2010
X-(Cea mai mare bataie de joc la adresa contribuabului (inca) cinstit si care vrea sa isi plateasca impozitele si darile catre stat. Eu unul in momentul in care apare asa ceva o sa inchid II si mai bine lucrez la negru. Nu e posibila bataia asta de joc si sfidarea la care suntem supusi. Sper ca e doar o gluma proasta si nu ai de gand sa faca asa ceva. Nu mai o sa plateasca nimeni nimic si atunci sa-i vad de unde aduna bani in plus. Se plang de munca la negru (ca e foarte raspandita) dar ei te obliga sa muncesti la negru daca vrei sa mai traiesti. NU POT SA CRED CAT DE NESIMTITI POT FI.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Shaloo, utilizator
In aceste conditii mai bine renuntam la PFA-uri, II-uri si ne infiintam SRL-uri, cu salariu minim pe economie si "scoatem" dividende (va fi necesara tinerea evidentei contabile, dar oricum, de la anul nu va mai fi decat o declaratie de completat si se va putea depune on-line :sticktongue:). O alta varianta, la ce ma gandesc tot mai serios, infiintarea unei firme sau a unui ceva.. intr-o alta tara, mai normala din toate punctele de vedere. Sau, emigrarea cu tot cu contracte :P
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
christi, utilizator
Vai de mama noastra X-(.Ei pe o parte,garda pe de alta parte,opc pe alta samd.O sa murim de foame cu atitea taxe,impozite si amenzi. Vom ajunge ca in anul 1907:dance4:
Ramine de vazut care o sa fie procentele intr-un final. Multe IMM-uri au inchis si s-au transformat in PFA. Acum probabil vor sa-i faca pe cei ce au inchis IMM-urile sa mearga inapoi (am inteles ca IMM-urile sunt din nou taxate cu 3% din cifra de afaceri). Dobitocii fac manevre pe oameni sa vada cum pot stoarce mai bine. Evident ca lumea o sa treaca la munca la negru sau emigreaza; daca au vazut ca pot taxa 16.5% + 16% de ce sa nu creasca contributiile mai sus, oamenii s-au plans doara de faptul ca stau la cozi nu de faptul ca au crescut contributiile ...Ma bazez pe faptul ca o sa fie alegeti intr-un an doi si nu o sa aiba curajul sa creasca contributiile.
eu propun sa dam din venitul nostru 100% la pensii100%sanatate si 100%somaj
ce ziceti doar o facem pentru ca tara sa prospere :)))))))))))))) traiasca romania,traiasca guvernul

Alte discuții în legătură

Ordonanta 58/2010 mikloskinga mikloskinga Va rog să-mi răspundeţi la 2 intrebări: 1.Soţul meu este PFA -independent din 1998, de atunci plăteşte după norma de venit impozit .Acum 16% ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa avas avas Buna ziua, Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august? Multumesc (vezi toată discuția)