avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sa fac actiune in drept comun sau sa fac somatie ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sa fac actiune in drept comun sau sa fac somatie conform OG 5/2001?

ca societate comerciala am prestat servicii unei alte societati. am contract, factura ,proces verbal de receptie a lucrarilor,am efectuat procedura concilierii. acum asi dori sa stiu cum e mai bine : sa dau in judecata pe drept comun sau sa merg pe somatie? se poate prin somatie si cind e vb de prestari servicii?
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 28 Septembrie 2010
Puteti merge pe somatie de plata. Sunt mai multe avantaje: cauza se judeca cu precadere si platiti taxa de timbru de 39 lei. Insa va recomand sa mergeti pe pe ordonanta de plata cu reglementarile OG 119/2007 din simplul motiv ca comunicarea ordonantei in final se face prin procedura obisnuita si nu prin scrisoare recomandata ca in cazul somatiei-situatie in care veti putea intampina dificultati.
Mergeti pe somatie de plata intrucat aveti sanse si taxa de timbru este mai redusa decat in cazul unei actiuni pe drept comun.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Ce temei juridic este cel corect? nicoleta_85 nicoleta_85 o societate comerciala semneaza cu o alta societate un contract, prin care prima se obliga sa monteze diferite produse intr-un sediul al celei de-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)