avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit forfetar profit 0
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit forfetar profit 0

buna ziua!am si eu o problema si caut raspuns,fiica mea are o s.c de care nu s-a mai ocupat din ian.2009,acum vrem sa "scapam"de ea dar nu stim ce impozit forfetar se aplica la profit 0;la circa financiara nu ni s-a dat niciun raspuns decat ca trebuie sa depuna bilantul si declaratiile,dar neavand niciun venit ea,nu lucreaza,iar eu o pensie de boala de 500lei nu ne permitem un contabil,ce ar trebui sa facem?va rog cine ne poate ajuta cu un sfat,sa ne indrume pasii sa iesim la liman cu costuri cat mai mici,sa scapam,ca nu stiu ce sa facem:((#-o,va multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 12:49, 3 Octombrie 2010
Impozitul minim se stabileste in functie de cifra de afaceri realizata la data de 31.12.2008 pentru anul 2009. In cazul in care pana la data de 31.12.2008 nu ati avut venituri pe firma (adica cifra de afaceri 0 (zero)) se plateste pentru anul 2009 un impozit minim de 2200 lei.

Situatia relatata mai sus se refera la spusele dumneavoastra.

Totusi va trebuie un contabil pentru a stabili cu exactitate ce anume aveti de declarat , platit respectiv intocmirea declaratiilor si situatiile finaciare (bilanturi) pentru anul 2009 pentru a le depune la administratia financiara si la Camera de Comert. Eu sincer nu vad cum ati putea rezolva aceasta problema.

Vestea proasta este ca depunerea delcaratiilor si a situatiilor financiare este insotita si de amenzi destul de mari.

:(




multumesc pt raspuns:(din nefericire astia ne afunda din ce in ce mai mult:((#-o
Daca sunteti la prima abatere, faceti un memoriu catre conducerea AFP de care apartineti si cereti sa beneficiati de prevederile Codului de Procedura Fiscala art. 223 coroborate cu prevederile O.G. 2/2001 art. 5 - 7. In respectivele actele normative se prevede sanctionarea cu "avertisment" a faptelor care sunt de o gravitate redusa. AFP trebuie sa va dea raspunsul (pozitiv sau negativ) in 30 de zile. Daca raspunsul este pozitiv, poate scapati de amenda pentru nedepunerea la termen a declaratiilor (care este totusi foarte mare). Ramane sa platiti impozitul si majorarile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar profit 0 enami enami buna ziua!am si eu o problema si caut raspuns,fiica mea are o s.c de care nu s-a mai ocupat din ian.2009,acum vrem sa \"scapam\"de ea dar nu stim ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri norme impozit forfetar danpavel57 danpavel57 buna ziua detin un SRL care anul trecut a avut cifra de afaceri sub 52 000 lei deci ar urma sa ma incadrez la prima categorie de impozit forfetar, cea de 2200 ... (vezi toată discuția)
Impozit minim de plata Botosel Botosel Buna ziua, Societatea noastra a avut pierdere fiscala la data de 31.12.2008. In Trim I si Trim II 2009 a inregistrat pierdere. Dupa depunerea decl.101 ... (vezi toată discuția)