avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asistenti personali
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asistenti personali

X-(cand o sa primim salariile restante de 4 luni ? primaria motiveaza ca nu are fonduri pentru salariile asistentilor personali.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 19:17, 24 Februarie 2011
Buna ziua !
Este o problema existenta la nivelul intregii tari , aceasta lipsa de fonduri alocate in acest sens ....
Ptr. a nu va pierde optimismul , ganditi-va ca in multe cazuri s-a luat decizia concedierii asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav pe motivul inexistentei de fonduri ( legal ) ...
Banii ii veti primi cand se vor aloca bani bugetelor locale ......
deci este legala concedierea colectiva a asistentilor personali pe motivul inexistentei de fonduri si a oug nr.68/2010?
pentru ca in continuare pers cu handicap va primi o indemnizatie egala cu salariul net al asist. pers., iar asist. va primi ajutor de somaj 1 an de zile.......
Da , este legala, daca se respecta procedurile prevazute de lege ...
va referiti la previz si la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca asis. personal pentru a beneficia de somaj (adica un an de stagiu) precum si la H.C.L. cu expunere de motive......?
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
cameliapstl, utilizator
Pentru ca persoana cu handicap sa primeasca indemnizatie de insotitor inclus, trebuie sa solicite o reexaminare la comisia de expertiza a persoanelor cu handicap.
Insa se aude ca se taie si indemnizatiile de insotitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav dalerona dalerona Buna seara! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin. Am un copil de 1 an ... (vezi toată discuția)
Concediere asistenti personali animarsrl animarsrl Urmeaza sa desfiintam posturile asistentilor personali de la primarie din motive economice/ nu ajung banii pentru plata salariilor pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Asistent personal copil cu handicap grav nicavictorita nicavictorita buna ziua, sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei ... (vezi toată discuția)