Caut o solutie. Ma puteti ajuta: Parintii s-au intabulat in 1966 cu un imobil. In 1969 moare tatal, se intocmeste certificat de mostenitor, prin care si mama si cei doi copii(fiu A si fiica B) isi accepta cota legala de mostenire. In 1995 moare si mama, iar prin certificatul de mostenitor intocmit in 1998, se constata ca numai fiica B accepta mostenirea dupa mama., deci fiul A apare ca renuntand la mostenire. De prin anul 1970 si ceva fiul A nu a mai locuit in casa parinteasca, a fost plecat din zona. Fiica B a locuit tot timpul cu parintii in casa parinteasca , iar dupa decesul acestora a continuat sa locuiasca acolo. Cum va proceda ca sa se poata intabula cu intregul imobil fiica B? avand in vedere ca fiul A a decedat, are mostenitori, dar fiica B nu are cunostinta nici cum se numesc mostenitorii acestuia, nici adresa acestora eventual s-ar putea nimeri localitatea in care locuiesc, deci ar fi imposibil de citat. Sa mearga pe o uzucapiune in ceea ce priveste cota de mostenire ce i-a revenit lui A dupa moartea tatalui, unind posesia mamei cu posesia sa in ceea ce priveste aceasta cota a lui A? dar precizez ca partajul nu s-a facut dupa tata. Sau ce alta solutie ar fi?
Solutia e simpla: mergeti la notar si dezbateti mostenirea. Declarati tot ceea ce stiti cu privire la fratele dv. si notarul il va cauta. De fapt, pe urmasi.
Si dv. va veti face iintabularea in Cf ulterior, pe baza titlului de proprietate al parintilor si a celor 2 certificate de mostenitor.
Din ce zona sunteti? Ma indoiesc de faptul ca proprietatea are numar cadastral si e intabulata in CF.
deci, imobilul are nr. cadastral, parintii sunt intabulati, dupa cum exista si certificate de mostenitori facute atat dupa mama, cat si dupa tata.
Nu prea mi-ar conveni dezbaterea mostenirii in fata notarului, pentru ca este prea costisitoare.
Ma gandeam ca ouzucapiune in ceea ce priveste acea cota de mostenire care i se cuvine fratelui ar fi mult mai convenabila, daca ar fi posibila.
zona e suceava.
Draga AVLIL, mi-ai putea da un sfat referitor la aceasta speta?deci, ce zici daca as merge pe uzucapiune privind numai cota de mostenire a fratelui, sa-i citez pe mostenitorii sai(dc ii gasesc, daca nu... nu stiu cum se face!!) Sau nu se poate uzucapa daca nu s/a facut iesirea din indiviziune??:(
Aici aveti un partaj intre B si mostenitorii lui A ...
Nu prea vad o uzucapiune. (coindivizarii sunt presupusi ca stapanesc unii pentru altii...)
Si, oricum cota mostenitorilor lui A e mica... (nu stiu daca merita o uzucapiune respinsa).
La uzucapiune aveti tot taxa de timbru la valoare. E drept ca puteti s-o faceti mai mica decat la notar dar... daca v-o respinge, ati pierdut banii degeaba. Si, dupa cum spune colega mea, aveti mari sanse sa vi se respinga.
Appoi, in instanta se adauga onorariu de avocat. Si dureaza mai mult. Stiti cat timp si, destul de des, bani va costa sa aflati datele unor oameni? Ca daca nu le stiti datele, faceti un proces numai ca sa aflati datele lor, e posibil sa il pierdeti ca nu ati dat date corecte sau sa vi se suspende si apoi sa se perime. Si iar, de la capat...
Si daca instanta se prinde ca doar vreti sa ocoliti notariatul... iar va poate respinge actiunea...
Asa ca recomandarea mea, legala si fara riscuri, e notariatul.
A! Cu privire la intabulare: aveti teren intabulat in Suceava din 1966? :O
Probleme cu fratii
Marbe
Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor
Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)