Buna ziua!Dupa decesul parintilor ,am dezbatut succesiunea la notar, privind terenul agricol cu participarea mostenitorilor:fiica si doi nepoti din partea fiului decedat si el.Au avut loc de fapt doua succesiuni ,dupa tata sidupa mama .Intrebarea este:Sunt corete cotele fixate de notar? CM dupa tata 2/8 pt mama , 3/8 pt fiica, 3/8 pt fiu din masa succesorala.CM dupa mama pt fiica 1/2 din masa succesorala si 1/4 pt un nepot si 1/4 pt celalalt nepot din masa succesorala, adica din dreptul de proprietate in cota de 1/4 dobandit prin mostenire de la sotul predecedat.Multumesc
Buna ziua,
Din situatia descrisa de dvs. rezulta ca bunul/bunurile supuse impartirii a/au fost proprietate exclusiva a tatalui, mama dobandind doar o cota de 1/4 in calitate de sotie supravietuitoare. In acest context, cotele sunt calculate in mod corect de catre notar, atat in ceea ce priveste succesiunea dupa tata, cat si dupa mama.
Multumesc pt raspunsul promt!Va rog sa-mi mai spuneti daca CM trebuie intabulat si daca se poate face un certificat de partaj voluntar fara cadastru,dorim sa impartim unele loturi.Multumesc
Succesiune
mironica_adina
Tata a decedat si face 6 luni de la acesta disparitie. Sotia lui, adica mama mea de a doua inainte de a se casatori cu tata sustine ca a depus o suma de bani ... (vezi toată discuția)