avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Tata a decedat si face 6 luni de la acesta disparitie. Sotia lui, adica mama mea de a doua inainte de a se casatori cu tata sustine ca a depus o suma de bani pentru proprietate, pe vremea lui Ceausescu, un an mai tarziu dupa ce a depus banii, ca acont, au scos actele. Nu au mai facut nici un copil impreuna. Au platit restul de rate la apartament prin CEC.In 1996 au vandut apartamentul si s-au mutat in alta localitate unde de fapt era casatorita fata sotiei lui tata, ca sa fie mai aproape de ea. Acum trebuie sa punem ordine in viata fiecaruia. Mentionez, ca tata mai are o fata din prima casatorie, dar a decedat acum 10 ani, dar copilul ei participa la succesiune la fel ca si mine. Care e cota fiecaruia?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:05, 20 Mai 2011
Sotia supravietuitoare mosteneste o cota de 1/4, iar copiii (respectiv dvs. si nepotul de la fiica decedata) impreuna mostenesc o cota de 3/4 din masa succesorala. Daca bunurile care se mostenesc au fost dobandite in timpul casatoriei, masa succesorala cuprinde jumatate din aceste bunuri, cealalta jumatate fiind cota de bun comun a sotiei supravietuitoare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia supravietuitoare urgent ionela.zanoschi ionela.zanoschi buna Am si eu o speta foarte interesanta daca ma poate ajuta si pe mine in materie de succesiuni. Tatal meu a decedat in februarie. Era casatorit a doua ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sotul decedat DoruD DoruD M-ar interesa daca sotia supravietuitoare mosteneste ceva din bunurile pe care sotul decedat le-a avut in momentul casatoriei. Mentionez ca sotul are o ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)