avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sotia supravietuitoare URGENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sotia supravietuitoare URGENT

buna

Am si eu o speta foarte interesanta daca ma poate ajuta si pe mine in materie de succesiuni.

Tatal meu a decedat in februarie. Era casatorit a doua oara. Actuala lui sotie nu a venit cu nimic in casatorie. Bunurile lui care le avea sunt enumerate inntr-o hotarare judecatoreasca de partaj de la casatoria cu mama mea. A mai cumparat un teren de 22 ha inaintea casatoriei pe care a plantat o livada de meri in timpul casatoriei.
Ma intereseaza daca sotia supravietuitoare desi are numai numai 4 ani de casatorie poate mosteni desi ea nu a venit cu nimic bunurile fiind bunuri prorpii dinaintea casatoriei si daca poate mosteni care sunt cotele ei la acea plantatie care a fost facuta in timpul casatoriei.


Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:02, 27 Aprilie 2010
Da, sotia supravietuitoare vine si ea la mostenire impreuna cu descendentii , mostenind o cota de 1/4 din masa succesorala.
Si mosteneste 1/4 din toate bunurile detinute de decedat, adica din bunurile lui proprii si personale.
Livada... poate mai intai se imparte intre ea si masa succesorala si din ce ramane in masa se imparte si ea si ea iar o parte. Depinde ce pretentii are in acest sens.
sotia supravietuitoare are vocatie succesorala la succesiunea defunctului dvs. tata .
dansa vine in concurs cu descendentii defunctului . va culege 1/4 din intreaga masa succesorala si are totodata si un drept de abitatie asupra casei ce a constituit domiciliul sotilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil al sotului defunct cata7219 cata7219 In caz de deces al unuia dintre soti copilul sotului decedat are vreun drept asupra bunurilor proprii ale sotului supravietuitor dobandite inaintea casatoriei? ... (vezi toată discuția)
Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)