am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat din apartament doar ca sa pot sta linistit.Problema ar fi urmatoarea..avem un autoturism inmatriculat in bulgaria pe numele unui cetatean bulgar..asupra acestei masini avem o procura pe care suntem trecuti amandoi cu drept de folosinta si atat..nu avem nici un contract de vanzare cumparare..Masina a fost in spatele blocului unde locuieste fosta sotie,timp de un an de zile nu sa folosit nimeni de ea.In urma cu doua saptamani am luat masina pt a o repara si pa a ma folosi de ea..acum fosta sotie ma tot ameninta ca imi va face plangere penala pt ca i am furat masina..desi eu am anuntat o telefonic ca masina este la mine..ce mi se poate intampla???????Va multumesc frumos
Plangere penala in calitate de ce? Numai proprietarul poate face plangerea penala. Iar atat timp cat aveti dreptul de folosinta la fel ca sotia nu inteleg unde este problema.
lucrul acesta mi la spus si avocata mea...dar stiti cu e...ea profita de faptul ca sun cadru militar si ma poate da afara de la serviciu daca se va incepe urmarirea penala impotriva mea...ea asta spera pe ea practic nu masina o intereseaza..vrea sa ma vada fara serviciu
deci nici vorba de plangere penala...=D>...am inteles...ca deja am avut o reclamatie la politie..cand am mers acolo sa dau o declaratie..pe nenea politistul il sensibilizase atat de tare incat incepuse sa imi spuna ca ne confruntam cu prevederile art 210...furt intre soti pt ca este un bun comun....la care am inceput sa rad si sa i spun lui nenea politistul ca proprietar este cetateanul bulgar...noi doar o folosim..si mi a spus ca nu conteaza pt ca tot se indeplinesc conditiile de furt intre soti
deci legal nu mi se poate intampla nimic....pot folosi masina fara probleme???darv la terminarea partajului ce se va intampla cu aceasta masina???pt ca asa cum am spus mai sus masina este inmatriculata pe numele unui cetatean bulgar...deci nu a fost inclusa la masa partajabila..multumesc