avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate fi vorba de furt intre soti????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate fi vorba de furt intre soti????

am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat din apartament doar ca sa pot sta linistit.Problema ar fi urmatoarea..avem un autoturism inmatriculat in bulgaria pe numele unui cetatean bulgar..asupra acestei masini avem o procura pe care suntem trecuti amandoi cu drept de folosinta si atat..nu avem nici un contract de vanzare cumparare..Masina a fost in spatele blocului unde locuieste fosta sotie,timp de un an de zile nu sa folosit nimeni de ea.In urma cu doua saptamani am luat masina pt a o repara si pa a ma folosi de ea..acum fosta sotie ma tot ameninta ca imi va face plangere penala pt ca i am furat masina..desi eu am anuntat o telefonic ca masina este la mine..ce mi se poate intampla??????...ca deja am avut o reclamatie la politie..cand am mers acolo sa dau o declaratie..pe nenea politistul il sensibilizase atat de tare incat incepuse sa imi spuna ca ne confruntam cu prevederile art 210...furt intre soti pt ca este un bun comun....la care am inceput sa rad si sa i spun lui nenea politistul ca proprietar este cetateanul bulgar...noi doar o folosim..si mi a spus ca nu conteaza pt ca tot se indeplinesc conditiile de furt intre soti ....ce se poate intampla daca nu îi dau masina????:( Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ionutgcalin , utilizator 20:02, 29 Septembrie 2010
Politistul este in eroare totala...in confuzie.Reprezenta bun comun daca erati propietari,ori nu este cazul.Procura -imputernicirea notariala-va da dreptul dvs.si sotiei dvs.sa folositi autoturismul...nefiind propietari,ce furt intre soti sa fie?Acest autoturism nu poate fi supus nici macar partajului in cazul acestei actiuni civile.

andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Politistu nu stie carte, folositi masina dupa cum vreti . Nu politistul decide daca a fost furt intre soti sau nu ci instanta de judecata daca si procurorul va crede de cuviinta sa trimita dosarul in instanta.
Sotia poate sa ceara pe timpul procesului de partaj infiintarea unui sechestru judiciar asupra tuturor bunurilor in litigiu.

Aveti mai jos dispozitivul unei hotarari in acest sens.
" din moment ce sotii sunt despartiti in fapt, iar pe rolul instantei exista proces de partaj de bunuri comune, in mod legal si temeinic instanta de fond a admis cererea de infiintare a sechestrului judiciar asupra autoturismului folosit de celalalt sot...."
Spuneti-i si militianului asta ..
cu respect
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
praporgescu, utilizator
multumesc frumos....dar poate fi vorba de sechestru chiar daca nu suntem proprietarii masinii..???
Daca nu sunteti proprietari niciunul nu are pentru ce sa va faca plangere cu succes.
ea se foloseste de apatrament si de toate bunurile comune.....legal ce mi se poate intampla daca voi folosi doar eu masina???Va multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Lala46 Lala46 Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare. Poate fi considerat furt intre ... (vezi toată discuția)