avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate fi vorba de furt intre soti????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate fi vorba de furt intre soti????


am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat din apartament doar ca sa pot sta linistit.Problema ar fi urmatoarea..avem un autoturism inmatriculat in bulgaria pe numele unui cetatean bulgar..asupra acestei masini avem o procura pe care suntem trecuti amandoi cu drept de folosinta si atat..nu avem nici un contract de vanzare cumparare..Masina a fost in spatele blocului unde locuieste fosta sotie,timp de un an de zile nu sa folosit nimeni de ea.In urma cu doua saptamani am luat masina pt a o repara si pa a ma folosi de ea..acum fosta sotie ma tot ameninta ca imi va face plangere penala pt ca i am furat masina..desi eu am anuntat o telefonic ca masina este la mine..ce mi se poate intampla???????Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Sinziana_brj , utilizator 22:19, 28 Septembrie 2010
Există infracțiunea de furt între soți și între rude apropiate pentru careînceperea/ punerea în miscare a urmăririi penale se face la plangerea prealabilă a părții vătămate , și tot astfel se poate finaliza prin retragerea plângerii și împăcarea părților.Există furt și în cazul luării bunului din posesia sau detenția celui care o deține în baza unui act ( ex procură) însă în acest caz amândoi aveți un drept de folosință și astfel plângerea ei ar fi neîntemeiată.:))
atata timp cat exista o procura pentru folosinta masinii cum sa mai fie vorba de furt? dumnevoastra nu puteti sa instrainati masina, in schimb va puteti folosi de ea in orice chip doriti si cand doriti...la fel cum cred ca nici cetateanul bulgar nu poate instraina masina fara acordul dvs, cam asa se fac intelegerile.
cat priveste apelul telefonic la politie? dureri de cap si birocratie...asta se va intampla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Lala46 Lala46 Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare. Poate fi considerat furt intre ... (vezi toată discuția)