avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator firma

Buna ziua,
Am nevoie de un model de contract de mandat/administrare societate.
Urmeaza sa imi schimb incadrarea din angajat in administrator si, pe langa modelul de contract, am nevoie si de niste sfaturi referitoare la dezavantajele dpdv al platii remuneratiei, unde se inregistreaza contractul, daca la CAS trebuie sa inchei contract in nume propriu, voi fi pe stat cu ceilalati angajati sau se va intocmi stat separat, etc.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 21:40, 16 Decembrie 2007
Contractul de administrare societate este un mandat special. Nu este supus regulilor contractului de munca, deci administratorul nu va fi asigurat conform dreptului muncii la CAS, pensie, somaj...
Se poate face un contract de munca insa cu aceleasi indatoriri...
Multumesc pt raspuns. Dar....Cum adica se poate face un contr de munca cu aceleasi indatoriri?
Eu stiu ca, cf Legii Soc Com, admin nu are voie sa aiba contr de munca la societatea unde este administrator, ci acel contr. de munca este suspendat pe perioada cat este administrator. Doar unicul actionar poate sa aiba si contr de munca la el la firma.
Totusi, un model de asemenea contract de mandat ai? Daca da, poti sa mi-l trimiti pe ligia.stavar@gmail.com.

Multumesc frumos.
prevederea de care vorbesti se refera la SA-uri, pt. restul societatilor administratorul poate fi si angajat:))
Da, in principiu ai dreptate tu, administratorul nu poate fi si angajat la acea societate. Insa aceasta prevedere are ca scop existenta unei incompatibilitati intre administratorul care semneaza contractul de munca din partea societatii si acelasi om care semneaza ca angajat. Iar administratorul ar putea sa-si stabileasca aleatoriu program, salariu etc.

Acum, cu privire la contractul la care ma refer eu, cred cu tarie ca administratorul poate primi un mandat sa reprezinte societatea printr-un contract de munca, el fiind angajat direct de asociati/actionari. Cu stabilirea, prin actul constitutiv, a conditiilor in care asociatii/actionarii pot incheia astfel de contract.
Nu mai exista incompatibilitate, semnatarii sunt diferiti.
Apoi, ca un administrator al unei soc. sa nu beneficieze de unele avantaje ale contractului de munca, raportul putand fi, spun eu, subordonat dreptului muncii... mi se pare gresit.

Daca ai argumente contrare, as fi incantata sa le aud.
Modele de contract nu trimit, poti s-o numesti deontologie profesionala, munca din greu, cum vrei. ;) Vezi pe net, gasesti o gramada.
Un model de contract de administrare gasesti la adresa de mai jos

[ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi angajat la firma la care esti unic actionar? as vrea sa stiu daca ma pot angaja cu carte de munca (prin transfer de la o alta soc.) la firma mea unde sunt actionar unic. (vezi toată discuția)
Legea 85/2006 ContSters4579 ContSters4579 ...Art. 18. - (1) După deschiderea procedurii, adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului, persoană juridică, va desemna, pe cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)