avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citare martori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citare martori

Buna ziua,

Instanta ne-a solicitat sa aducem martori intr-un proces pe litigiu de munca, si ne-a solicitat expres lista in 5 zile.
Ce se intampla daca nu o depunem in 5 zile si aducem martorii la termen? Se decade din drepturi? Instanta poate lua o asemenea hotarare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:03, 29 Septembrie 2010
In dicat este sa procedati astfel cum a dispus instanta
Totusi,eu cred ca puteti sa aduceti martorii in instanta si sa depuneti inainte de audiere lista cu numele lor,chiar daca sunt oarecum incalcate disp.art.138 c.pr.civ..
Aceasta va fi atasata la dosar.

Aducandu-i dvs la termen nu cred ca ar exista posibilitatea decaderii din proba testimoniala.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Potrivit art.138 alin.1 C.proc.civ., partea care nu a propus martorii în condiţiile prevazute de lege şi care nu se află în nici unul din cazurile de excepţie prevăzute de acest articol decade din dreptul de a mai propune martori în tot cursul instanţei res-pective, aşa cum decade şi din dreptul de a propune orice alte probe.
daca va prezentati cu martorii la termen, se acopera faptul ca nu ati depus lista de martori; daca insa nu va prezentati, instanta va decade in acest drept, desi procedural sanctiunea ar trebui sa fie alta...dar asta e practica instantelor.
avocat Cristina Popescu
Daca instanta a pus in vedere partii respective sa depuna lista cu martori in 5 zile "sub sanctiunea decaderii din proba", va trebui sa va conformati, pentru ca riscati imposibilitatea administrarii probei incuviintate.
Daca instanta a pus in vedere depunerea listei in 5 zile fara a face mentiunea "sub sanctiunea decaderii din proba"atunci puteti prezenta martorii la termen.;)
Care este alin 1 pt ca eu nu mai inteleg nimic...

Art. 138. - Dovezile care nu au fost cerute in conditiile art. 112, 115 si 132 nu vor putea fi invocate in cursul instantei, afara de cazurile:
1. (textul pct. 1 a fost abrogat prin Decretul nr. 208 din 12.VIII.1950);
2. cand nevoia dovezii ar reiesi din dezbateri si partea nu o putea prevedea;
3. cand administrarea dovezii nu pricinuieste amanarea judecatii;
4. cand dovada nu a fost ceruta in conditiile articolelor mai sus-aratate din pricina nestiintei si lipsei de pregatire a partii.
In cazul amanarii, partea este obligata, sub pedeapsa decaderii, sa depuna, cu cel putin 5 zile inainte de termenul sorocit pentru judecata, copii certificate de pe inscrisurile invocate.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Martori integrity integrity E vorba despre un proces civil la care am cerut judecare in lipsa din motive intemeiate. Prin cererea de chemare in judecata reclamantul nu a aratat numele ... (vezi toată discuția)
Probe liamic43 liamic43 Va rog, plansele foto si de fapt cerere de probatoriu cand sau mai bine zis , pana cand se pot depune? Multumiri:((:((:(( (vezi toată discuția)
Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)