avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general un nou punct de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

un nou punct de lucru

buna seara,
imi poate spune cineva ce acte imi trebuie ptr infiintarea unui nou pct de lucru. Daca depozitul pe care il inchiriez este format din 2 camere si una este deja data unei alte societati trebuie specificat in contractul de comodat?
Contractul de comodat trebuie facut la notar? Cum procedez? trebuie inreg la administratia financiara locala ?
Cand am infiintat firma pe sediu am tot contract de comodat numai ca adm financiara locala nu mi l-a primit pana ce nu l-am facut la notar. Este corect?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 10:30, 29 Septembrie 2010
Deschiderea unui punct de lucru se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului .

Acte necesare:
Copie Contract Spatiu - al locatiei in care se va afla punctul de lucru (cu datele de identificare ale proprietarilor)
In situatia in care veti inchiria un imobil, de la o persoana fizica, pentru punctul de lucru, este necesar Contractul de inchiriere vizat de catre Administratia Finantelor Publice. Daca inchiriati de la o persoana juridica, este nevoie si de o copie a titlului de proprietate sau de administrare a respectivului imobil
Este necesara prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si copii ale tuturor actelor societatii .
Dosarul se va completa cu Hotararea Adunarii Generale, Act Aditional/Decizie Asociat Unic, Delegatie , Contractul de Comodat, daca este cazul .
Da ,contractul de comodat se incheie la notariat.
contractul de comodat obligatoriu la notariat???? in ce judet???????????????
contractul de comodat fiind cu titlu gratuit nu se poate face sub semnatura proprie? ce lege dispune incheierea lui la notar?
Contractul de comodat nu este un contract solemn, deci se incheie sub semnatura privata. (ca o paranteza, si donatia este un contract gratuit, dar se face prin act autentic...)

La ORC Bucuresti am dus la viata mea peste 100 de contracte de comodat, niciunul incheiat la notar....toate sub semnatura privata.
alexchiciu a scris:

contractul de comodat obligatoriu la notariat???? in ce judet???????????????



In Prahova ,acum 3 ani nu am putut infiinta un nou punct de lucru fara contract de comodat autentificat la notariat.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat taie taie Buna ziua, Am o nelamurire: o persoana fizica detine un spatiu, proprietatea sa ,pentru activitate comerciala.Aceasta persoana are o societate comerciala si ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare punct de lucru a unui srl cu sediul in strainatate Irinace Irinace Am rugamintea daca poate cineva sa imi lamureasca urmatoarea problema: o companie cu sediul social in strainatate are infiintata o sucursala in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru caprice caprice Buna ziua, de ce acte sunt nevoie pt deschiderea unui punct de lucru? Multumesc ! (vezi toată discuția)