avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale trecerea firmei din II in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

trecerea firmei din II in SRL

buna, va rog frumos sa imi explicati ce trebuie sa fac pentru a trece o firma de la intreprindere individuala la statutul de SRL. iar pentru a fi platitor de TVA trebuie doar sa merg la finante si sa declar ca vreau sa platesc TVA sau trebuie sa indeplinesc alte conditii?
multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:15, 29 Septembrie 2010
nu puteti "trece: de la II la SRL. II este o forma de lucru/organizare a persoanei fizice, iar SRL este o societate comerciala. trebuie sa radiati II si sa infiintati SRL.

pentru a plati TVA pe II trebuie sa completati un formular (vi se da la ANAF) iar pentru SRL, daca nu s-a declarat platitor TVA de la infiintare, e aceeasi procedura ( formular 010 la ANAF, si va elibereaza CIF de platitor TVA)
Cele doua sunt entitati distincte:
intreprinderea individuala este reglementata de OUG 44/2008 si nu are personalitate juridica, iar societatea comerciala cu raspundere limitata este reglementata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale si are personalitate juridica.
II se poate transforma in conditiile legii, doar in pfa sau intreprindere familiala.
multumesc
Nu se poate transforma. Sunt reglementate de 2 legi diferite.
Mergeti la finante si cereti sa deveniti platitor de TVA. Atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum preia o intreprindere individuala un srl dragoman64 dragoman64 am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare srl rus andreea rus andreea am o societate comerciala, in acest caz pot sa trec pe intreprindere individuala? (vezi toată discuția)
Trecere de la intreprindere familiala la srl? Lavy.P Lavy.P Buna ziua, M-ar putea ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea :se poate modifica o intreprindere familiala intr-un SRL si daca da ce anume ar trebui ... (vezi toată discuția)