avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire dosar

am pierdut un proces la judecatorie(am fost inundat de vecinul de sus)ptr ca n-am avut bani de expertiza,am facut recurs dar mi-am retras inanite de primul termen,dar intrucat s-a facut dupa comunicarea primului termen procesul a mers mai departe ,iar am pierdut si am fost obligat la cheltuieli,acum sunt executat silit.intretimp vecinul meu a fost obligat sa faca reparatiile care au cauzat inundatiile ,vreau sa cer revizuirea dosarului,si cu cererea sistarii executarii silite pana la o noua hotarare definitiva si irevocabila,este posibil? cui adresez cererea judecatoriei?si cat costa?
Cel mai recent răspuns: mariana54 , utilizator 21:22, 28 Septembrie 2010
Puteti introduce cererea de revizuire numai daca dovediti ca ati fost impiedicat sa va prezentati la judecata si sa instiintati instanta despre aceasta datorita unei imprejurari mai presus de vointa dumneavoastra.. Cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea care a ramas definitiva si a carei revizuire se cere.
Daca s-a inceput executarea formulati contestatie la executare.
Taxa de timbru este la valoare, dar nu paote depasi suma de 194 lei.
vecinul meu a fost obligat pana la urma sa-si faca reparatiile de catre primarie,s-a executat de catre o firma specializata,am copia facturii prin care este mentionat ce s-a executat,am procesul verbal de constatari de catre primarie,consider ca sunt elemente noi care permit cererea de revizuire.
deci o dovada clara ca el a fost de vina,recunoscut tacit si de catre el din moment ce si-a facut reparatiile necesare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ulitima cale de atac mariana54 mariana54 am pierdut un proces,sentinta a ramas definitiva si executorie ,n-am mai facut recurs la curtea de apel,a fost vorba de o inundatie,nu am avut bani ptr expert ... (vezi toată discuția)
Omisiunea instantei de a se pronunta asupra unui capat de cerere leusan leusan In cadrul unui proces de partaj si succesiune , pe incheiaerea pt succesiune judecat. a uitat sa se pronunte si pe partea de bunuri mobile( recalamtul ceruse ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)