doersc sa cumpar un apartament, propietarul este in italia. am discutat cu el telefonic iar in tara cu fratele acestuia, care nu are procura pt a face actele. eu vreu sa fac credit de 25 000 euro, dar imi trebuie cartea funciara pe care nu o are facuta. propietarul imi cere sa ii dau fratelui sau 1000 acont cu chitanta de mana. e corect acest lucru? propietarul doreste sa vina in tara in ianuarie pt a finaliza actele, eu ma tem ca se vor schimba conditiile benacii de acordare a imprumutului pana atunci, sau in cazul in care tranzactia se intarzie , propietarul imi cere mai multi bani pe apartament. fratele poate facea cartea funciara fara procura?dureaza eliberarea unei carti funciare?
Adica fratele care nu e mandatat in nici un fel sa va promita ca vinde casa altuia Pai e ca si cum v-ar vinde pielea ursului din padure. Daca n-aveti ce face cu banii azvarliti-i incoa...
Problema nu e actul sub semnatura privata (chitanta de mana) ci despre a cui mana vorbim...
Trebuie obligatoriu ca fratele sa aiba procura autentica la notar, pe care o poate face cel din Italia la un notar acolo. Nu dureaza mult, e doar o chestiune de vointa.
Sfatul meu este sa mergeti ulterior la un notar public, pentru a incheia un antecontract de vanzare-cumparare in forma autentica si apoi sa contractati imprumutul din banca.
Mult succes!