avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa fac...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa fac...?

doersc sa cumpar un apartament, propietarul este in italia. am discutat cu el telefonic iar in tara cu fratele acestuia, care nu are procura pt a face actele. eu vreu sa fac credit de 25 000 euro, dar imi trebuie cartea funciara pe care nu o are facuta. propietarul imi cere sa ii dau fratelui sau 1000 acont cu chitanta de mana. e corect acest lucru? propietarul doreste sa vina in tara in ianuarie pt a finaliza actele, eu ma tem ca se vor schimba conditiile benacii de acordare a imprumutului pana atunci, sau in cazul in care tranzactia se intarzie , propietarul imi cere mai multi bani pe apartament. fratele poate facea cartea funciara fara procura?dureaza eliberarea unei carti funciare?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:19, 16 Decembrie 2007
In nici un caz nu i dati aconto pe chitanta de mana. Insistati cu procura .
Adica fratele care nu e mandatat in nici un fel sa va promita ca vinde casa altuia Pai e ca si cum v-ar vinde pielea ursului din padure. Daca n-aveti ce face cu banii azvarliti-i incoa...

Problema nu e actul sub semnatura privata (chitanta de mana) ci despre a cui mana vorbim...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2007
romascanu, moderator
Trebuie obligatoriu ca fratele sa aiba procura autentica la notar, pe care o poate face cel din Italia la un notar acolo. Nu dureaza mult, e doar o chestiune de vointa.
Sfatul meu este sa mergeti ulterior la un notar public, pentru a incheia un antecontract de vanzare-cumparare in forma autentica si apoi sa contractati imprumutul din banca.
Mult succes!
Contract de vanzare cumparare incheiat la notar in baza unei procuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori fara succesiune poate deschide carte funciara ? benga112 benga112 Situatie dificila pentru Intabulare+carte funciara poate fii un abuz din partea autoritatilor? Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? ... (vezi toată discuția)
Situatie dificila pentru intabulare+carte funciara poate fi un abuz din partea autoritatilor? benga112 benga112 Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? Va rugam dati un sfat ? In anul 1999 sa cumparat o casa la tara pe chitanta de mana,Cumparator ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil chitanta de mana Dna Stan Dna Stan Buna ziua,vreau sa cumpar un imobil care a fost achizitionat in anul 2005 de catre propietar cu chitanta de mana,acesta la randul lui tot prin chitanta de mana ... (vezi toată discuția)