avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta interetinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta interetinere

Buna tuturor,

Ma numesc Alexandru si am cumparat un apartament scos la licitatie , prin urmare dupa 3 luni aflu ca fostul proprietarul nu si-a platit PENALITATILE la asociatia de locatari .
Vereau sa-mi instalez o centrala permica,proiect gaz si am nevoie de o adeverinta de la asociatie precum nu am datorii.
Cei de la asociatie nu vor sa-mi de-a adeverinta ,cica toate datoriile i-mi revin mie.
Cu ce ocazie?

Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:26, 1 Octombrie 2010

Daca sumele la care faceti referire sunt exclusiv penalitati, atunci nu dvs. trebuie sa le achitati ci fostul proprietar, iar Asociatia poate da in judecata fostul proprietar pentru achitarea acestor sume, deoarece asociatia este cea pagubita.
Conform legii 270/2008, PROPRIETARUL (curent) este obligat sa achite toate cheltuielile de intretinere. (penalitati sau alte cheltuieli)
Insa, va puteti indrepta ulterior impotriva fostului proprietar pentru despagubiri.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
@alexhustiu
Daca penalizarile sunt calculate pentru sume restante ale vechiului proprietar din trecut NU dv. sunteti cel care trebuie sa le plateasca.
Presedintele asociatiei, atunci cand apartamentul a fost scos la licitatie, trebuia sa includa in debit si aceste penalizari. Este vina asociatiei ca nu a facut-o si atunci suporta pierderea acestor penalizari.
Daca nu vor sa va dea adeverinta necesara ii puteti reclama la primarie la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari sau puteti actiona asociatia in judecata sa dea acolo socoteala despre ce fel de penalizari este vorba si cui trebuia sa le ceara si cand sa le plateasca. Apropos, despre ce suma este vorba?
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
elga50, moderator
Este posibil ca asociatia sa nu fi avut cunostinta de vanzarea la licitatie. In urma unui proces castigat de un creditor, banca, firma, persoana fizica..., executorul poate scoate apartamentul la vanzare si sa nu anunte asociatia de aceasta vanzare.
Asa ca este bine ca atunci cand cineva doreste sa cumpere un apartament la licitatie sa se intereseze la asociatie, la furnizorii de utilitati (gaz, en electrica, telefon...) pentru ca altfel poate sa cumpere cu tot cu datorii.
Pentru a obtine adeverinta trebuie sa achitati acele penalizari la asociatie si-apoi sa incercati a recupera banii de la cei care au incasat banii din vanzare prin intermedeiul executorului (fostul proprietar daca a mai luat ceva bani din vanzare sau creditorul care a incasat).
Oricum. garantez ca nu veti reusi obligarea vechiului proprietar la plata penalitatilor.
Imobilul este cumparat cu tot cu sarcini. Instanta va considera ca le-ati acceptat o data cu cumpararea imobilului de vreme ce nu ati depus nicio diligenta legala sa regularizati problema.

Va trebui sa platiti si ulterior sa va indreptati impotriva fostului proprietar pentru dezdaunare.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Penalizari care apar dupa 3ani tutu? tutu? In data de 22.11.2006 am cumparat un apartament,care nu avea datorii.Asociatia de proprietari a afisat la 22.01.2010, penalitati in valoare de 1200lei ... (vezi toată discuția)
Adeverinta chris31 chris31 Buna seara!!!!am luat un apartament prin licitatie,cu datorii la administratie(datorii ale vechiului proprietar),iar acum imi trebuie adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)