In data de 22.11.2006 am cumparat un apartament,care nu avea datorii.Asociatia de proprietari a afisat la 22.01.2010, penalitati in valoare de 1200lei acestea fiind cumulate in perioada 06.2002-2006.In perioada 2006-22.01.2010,penalizarile nu au fost precizate in listele de la intretinere niciodata.In actul de vanzare- cumparare al apartamentului se precizeaza ca nu sunt restante si penalizari.In adeverinta eliberata de asociatia de proprietari,celui care a vandut apartamentul este precizat faptul ca vanzatorul nu este restantier la asociatie.Care este solutia in acest caz, trebuie sa platesc aceste penalizari,pt. ca vreau sa vand apartamentul iar asoc. de propr. nu elibereaza adeverinta pana nu platesc cele 1200lei, care practic nu-mi apartin.
Data post: Joi, 13 Mai 2010, 21:47
Penalizari sunt trecute la aproape toate apartamentele.
Administratorul s-a schimbat din 2002 de trei ori pana acum, ultimul administrator fiind in functie din aprilie 2009. Acesta a preluat anul trecut, spune el suma totala a penalitatilor, dar nu si lista detaliata pe apartamente. Abia anul acesta, in ianuarie 2010 au fost afisate detaliat.
Am mers la fostul administrator cu o copie legalizata dupa adeverinta eliberata la vanzarea apartamentului, in care scrie asfel: ,,fostul proprietar nu este restantier la asociatie,,. Administratorul a spus ca o data ce nu scrie ca nu sunt penalitati in adeverinta pentru vanzarea apartamentului inseamna ca trebuie sa le platim noi;dar penalitatile nu se aplica la niste restante., inseamna ca daca fostul proprietar nu are restante, cum este precizat in adeverinta, nu are nici penalitati. Dar cred ca aceste penalitati sunt pecizate in actele contabile ale asociatiei pentru perioada 2002-2006 si daca fostul administrator nu a trecut cuvantul penalizari in adeverinta de vanzare a apartamentului atunci nu a facut un fals in acte?
Aceste penalizari nu se prescriu, pt. ca a trecut aproape 4 ani?
Daca as depune o plangere la politie pentru ca administratorul a eliberat un act fals in care nu a trecut ca sunt penalizari desi erau,sau sa depun o instiintare la Compartimentul Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Iasi .
solicitati o fisa de calcul a penalitatilor, eventual o decizie din care sa reiasa exact suma pe care o pretind.
trebuie sa platiti si apoi sa actionati in instanta asociatia pt anularea deciziei si restituirea sumei achitate involuntar si nedatorate.
doar in instanta va puteti obtine dreptatea
odata ce asociatia a dat vechiului proprietar acea adeverinta ca nu mai are datorii, aceasta si-a asumat intreaga raspundere pentru cele inscrise in adeverinta iar dvs nu aveti obligatia achitarii acelor sume restante ale fostului proprietar
Penalizarile sunt numai ale apartamentului Dv. ...sau sunt penalizari vechi, calculate la facturi ale asociatiei mai vechi si neimpartite inca pe liste, adica aceaste sume sunt si la alte apartamente?
penalizarile nu sint ale apartamentului respectiv, ci ale fostului proprietar. iar asociatia a dat o adeverinta fostului proprietar ca nu are datorii catre asociatie, adeverinta cu care acesta si-a putut vinde apartamentul. daca asociatia doreste sa-si recupereze acele datorii aceasta trebuie sa actioneze in instanta fostul proprietar, nu sa le bage pe git actualului proprietar, vina pentru greseala apartinind celui care a eliberat acea adeverinta. eu sint de parere ca acea suma datorata trebuie recuperata de la cel care a emis acea adeverinta fostului proprietar, din neglijenta acestuia asociatia raminind in paguba
oricum, atita timp cit asociatia a eliberat acea adeverinta fostului proprietar ca nu mai are datorii, inr-un eventual proces nu ar avea cistig de cauza in fata acestuia.
In intrebarea mea am vrut sa ma lamuresc daca sunt penalitati de la furnizor, penalizari care sa nu fi fost impartite niciodata pe liste si cu prilejul descoperirii lor (ca s-a schimbat conducerea asociatiei, ca au fost instiintati de furnizor, ca....etc) au fost impartite tuturor.
Deci nu e vorba de apartament sau proprietar, ci de ce fel de penalizari sunt, sursa lor - furnizor sau asociatie.