avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrerupere contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrerupere contract pe perioada determinata

Buna ziua,
Sunt asistenta medicala si sunt angajata pe perioada determinata astfel:aug 2006 _iunie 2008 doua contracte:iunie 2008 -febr 2010 concediu de crestere al copilului:1febr 2010-30 sept 2010 al treilea contract la acelasi spital.
In conditiile in care contractele de munca pe per. nedeterminata sunt blocate,in ce conditii pot prelungi contractul de munca pe perioada determinata cu acelasi angajator?
Dupa 3 contracte este obligatoriu sa se faca o pauza si daca da pe ce perioada?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: citta2 , utilizator 10:16, 29 Septembrie 2010
Buna ziua !
1.Contractele pe perioada determinata sunt incheiate de regula pe un an sau pe o perioada anume, determinata de rationamentele si interesul angajatorului( existenta unei sectii pentru un timp determinat, desfiintarea unei sucursale sau sectii, pe perioada locului ramas vacant ca urmare a unei suspendari a altui angajat, etc.) .
2. Avand in vedere prevederile codului muncii, puteti prelungi contractului in momentul in care vechiul contract ajunge la termen.
3. Nu stiu de unde ati venit cu acest numar de 3, in schimb va pot spune ca puteti incheia un numar nelimitat de astfel de contracte , cu respectarea conditiilor de validitate a contractelor prevazute de lege.
Cu stima !
multumesc pt raspunsul prompt dar mie mi s-a spus ca mai nou codul muncii prevede ca dupa 3 contracte cosecutive trebuie sa fac intrerupere de 3 luni si voiam sa stiu daca este asa.directorul mi-a zis ca la 1 ian o sa ma primeasca din nou si ma gandeam ca poate fi o smecherie la mijloc.
multumesc inca odata

Noile reglementari prevad posibilitatea incheierii unui contract de munca pe durata determinata, dar nu pe o perioada mai mare de 24 de luni, fata de 18 luni cat se prevedea anterior.
Articolul 80, articol care reglementeaza conditiile de incheiere ale contractului individual de munca pe durata determinata cuprinde doua noi alineate in care se limiteaza posibilitatea incheierii unor astfel de contracte, in sensul ca pot fi incheiate trei contracte consecutive pe durata determinata, contracte ce nu pot depasi impreuna 24 de luni.
In cazul in care a incetat un contract de munca pe perioada determinata, iar in termen de trei luni se incheie un nou astfel de contract, legiuitorul le considera contracte suuccesive, asa cum se prevede in alineatul 5 nou introdus la articolul 80.
La incalcarea celui de-al treilea contract succesiv individual de munca pe perioada determinata sau la expirarea celor 24 de luni, pe respectivul post va fi angajat un salariat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim legala ? silvia99 silvia99 in cazul unui cim pe perioada determinata astfel: 12.11.2010-31.01.2011 28.02.2011-30.04.2011 30.04.2011-1.08.2011 1.08.2011-30.09.2011 SE mai poate ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata ancastefan2008 ancastefan2008 buna ziua as dori sa stiu daca sunt angajat cu contract pe perioada determinata din data de10 09 2009 si mia fost prelungit contractu cu act aditional de doua ... (vezi toată discuția)
Contract cu perioda determinata camelia50 camelia50 Sunt angajata ca profesor asociat invitat la o facultate de stat cu contract pe perioada determinata. Pana acum contractul meu a fost prelungit de 5 ... (vezi toată discuția)