avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire CIM legala ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire CIM legala ?

in cazul unui cim pe perioada determinata astfel:
12.11.2010-31.01.2011
28.02.2011-30.04.2011
30.04.2011-1.08.2011
1.08.2011-30.09.2011

SE mai poate face o prelungire pe perioada determinata? daca da, este ultima si pe cate luni?
sau trebuie cim pe perioada nedeterminata?
mii de multumiri !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 27 Septembrie 2011
consider ca cim a devenit pe perioada nedeterminata incepand cu 01.08.2011. puteati incheia maxim 3 contracte pe perioada determinata
Art 80 alin (4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82.
De cand pana cand prelungirea unui c.i.m. = incheiere de c.i.m. nou ?

Art.82 alin.3 C.mun. prevede ca, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Prin urmare, textul de lege nu prevede de cate ori poate fi prelungita durata unui c.i.m. ... ci doar sa fie respectate conditiile art.83 C.mun.

@ silvia99
C.i.m. il puteti preluni pana la implinirea duratei maxime pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m. , fara a exista un anumit numar de prelungiri.
dv spuneti "textul de lege nu prevede de cate ori poate fi prelungita durata unui c.i.m.". Totusi articolul 82 alin.4 vorbeste de posibilitatea incheierii a cel mult 3 c.i.m. pe perioada determinata succesive. Cum comentati? Va multumesc, Maria Marin
Cred ca faceti o confuzie intre prelungirea unui c.i.m. si incheierea unui c.i.m. nou ... incheierea unui c.i.m. presupune: incetarea celui vechi si incheierea altuia nou .. in acest sens se aplica alin.4 al art.82 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la cim perioada determinata la perioada nedeterminata Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Sunt angajat la o instituţie cvasibugetară, care se autofinanţează. În mai 2017 am fost angajat cu CIM pe perioadă determinată, contract care a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Cim durata determinata mihialescu mioara mihialescu mioara Revin la subiectul pe care l-am mai abordat cu privire la cim pe durata determinata si as vrea sa intreb daca, prin act aditional prelungesc perioada intiala a ... (vezi toată discuția)