avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea de la CIM perioada determinata la perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea de la CIM perioada determinata la perioada nedeterminata

Sunt angajat la o instituţie cvasibugetară, care se autofinanţează. În mai 2017 am fost angajat cu CIM pe perioadă determinată, contract care a fost prelungit prin act adiţional, până acum, de două ori (deci sunt trei perioade şi două acte adiţionale). Care este posibilitatea legală de a se trece de la CIM pe perioadă determinată, la CIM pe perioadă nedeterminată? Subliniez că noi angajaţii acestei instituţii nu avem calitatea de funcţionari publici. Vă rog să-mi explicaţi şi mie textul art. 82, alin. 4 şi 5, Codul muncii. Perioada celor trei contracte pe perioadă determinată, în cazul meu, cumulează 11 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 22 Martie 2018
Prelungirea duratei c.i.m. nu intra sub incidenta prevederilor art.84 alin.4 si 5 C.mun.

Codul muncii nu mai prevede un numar maxim de prelungiri care se pot face inauntrul termenului de 36 de luni a duratei c.i.m. (art.82 alin.3 C.mun.)

Trecerea de la durata determinata la durata nedeterminta se poate face :
- prin incheierea unui act aditional la c.i.m. privind modificarea duratei c.i.m.
sau

- prin operatiunile : incetarea c.i.m. vechi, urmata de incheierea c.i.m. nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata florin44m florin44m Lucrez in administratia centrala cu finantare de la bugetul de stat. 1.Un angajat X are CIM pe perioda nedeterminta, dar suspendat din motive de formare ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Prelungire cim pe durata determinata elyss elyss Buna ziua Actul aditional de prelungire CIM pe durata determinata este considerat contract succesiv? Conform codului muncii CIM pe durata determinata poate ... (vezi toată discuția)