avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta sau ultraj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta sau ultraj

Daca un detinut adreseaza injurii unui gardian se considera a fi insulta sau ultraj ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 30 Septembrie 2010
Ultraj depinde ce fel de injurii sunt aduse, in ce context, pe ce ton, etc.
raoul@ a scris:

Daca un detinut adreseaza injurii unui gardian se considera a fi insulta sau ultraj ?


Ultrajul consta, in conformitate cu dispozitiile art. 239 C.p., in “insulta, calomnia ori amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii”. Insulta, calomnia, amenintarea au fost incluse, ca modalitati alternative de realizare, in continutul ultrajului, care se caracterizeaza astfel, ca fiind o infractiune complexa. :slap:
Nu este savarsita infractiunea de ultraj.
Stoica Ioana a scris:

Nu este savarsita infractiunea de ultraj.


Sunt de acord cu distinsa d-n.avocat.
Nu este vorba despre infractiunea de ultraj in aceasta situatie.
Impotriva detinutului, pentru comportare necorespunzatoare (jigniri la adresa personalului),gardianul insultat sau/si seful de sectie,va/vor intocmi raport cu propunere de sanctionare la conducerea locului de detentie,potrivit regulamentului penitenciar.
Seful compartimentului de securitate,va aplica sanctiunea in functie de gravitatea abaterii,sanctiune care poate atrage retragerea unor drepturi pe perioade limitate de timp(pachet ,vorbitor,etc),dar poate atrage si amanarea de la propunerea de liberare conditionata.
Sanctiunea se va comunica detinutului si se va atasa la dosarul penitenciar al acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)
Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)
Ultraj Jonny93 Jonny93 Vă rog să îmi spuneţi dacă un paznic de vânătoare, angajat de o filială judeţeană a Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din ... (vezi toată discuția)