avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract internet

anul trecut am facut contract cu rds-rcs pentru cablu. au venit l-au montat, mi-au dat si un telefon mobil fix pe care am platit 50 lei si zic ei au minute incluse (nu prea l-am folosit asa ca nu stiu prea multe)
anul acesta am facut tot cu rds rcs contract pentru internet cam prin luna mai. acum 2 luni mi-au dat si un telefon fix gratis cu minute. gratis pana te duci la ghiseu sa platesti, unde afli ca platesti 5 lei in fiecare luna pentru el.
ideea e ca vreau sa reziliez contractul de internet (merge foarte prost) si vreau sa renunt la acel post telefonic fix pentru ca nu-mi trebuie.
dupa o convorbire la telefon mi-au spus ca nu pot rezilia de cat dupa cele 16 luni de zile stipulate in contract sau daca platesc o taxa de 100 E.:O
am auzit ca a aparut o lege care imi da dreptul sa reziliez in orice moment fara ca ei sa perceapa tot felul de taxe. este adevarat?
ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: aalliinnuuttaa , utilizator 09:44, 30 Septembrie 2010
In situatia in care amiabil nu puteti solutiona ,sesizati oficial OPC
ynocentta multumesc frumos pentru raspuns. pentru a fi sigura ca am dat toate amanuntele am revenit acum avand contractul in fata. ma scuzati ca o sa scriu mai mult dar eu nu ma pricep.
in 31.05.2010 am facut act aditional la contract pt instalarea de internet in care se spune: "potrivit ofertei a RCS RDS si in virtutea faptului ca abonatul a incheiat prezentul act aditional prin care contractul se prelungeste pt o perioada minima initiala de 16 luni ii sunt predate pt a putea beneficia de serviciul de telefonie mobila, telefonie fixa sau internet mobil un telefon mobil, fix (dupa caz) si/sau cartela sim aferenta modemului de date, la data punerii in functiune a serviciului contractat.
in procesul verbal de predare-primireechipamente se specifica urmatoarele: in cazul incetarii contractului din orice motiv (reziliere, denuntare unilaterala, anulare etc) abonatul se obliga sa restituie in stare de functionare in termen de 2 zile echipamentul de comunicatie si cartele sim primite. in caz de frauda, pierdere, deteriorare, furt abonatul se obliga sa achite catre RDS RCS in mod neconditionat, cu titlu de cauza penal, echivalentul in lei a sumei .....pt telefon fix, mobil, modem (se insira toate cu suma aferenta).
atat
inteleg ca am incheiat actul pe 16 luni, dar nu scrie nicaieri ca daca doresc sa reziliez mai devreme trebuie sa platesc o taxa suplimentara.
corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere de reziliere aalliinnuuttaa aalliinnuuttaa cererea de reziliere a serviciului de internet trebuie sa contina si altecva decat ceea ce am scris eu mai jos? trebuie sa mentionez ca astept raspuns scris de ... (vezi toată discuția)
Contract firma de cablu/internet violeta77 violeta77 Am semnat un contract de furnizare servicii telefonie fixa+mobila+internet cu RDS/RCS in temeiul caruia trebuia sa primesc pentru partea de telefonie mobila un ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)