Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea situatie. Ce drepturi asupra locuintei are sotul supravietuitor in cazul in care sotia acestuia a decedat, acesta fiind proprietara locuintei. Precizez ca cei doi soti nu au copii rezultati din casatorie sau din afara acesteia. Va multumesc anticipat.
Sotul supravietuitor are un drept de abitatie asupra imobilului acesteia(legea 33/1994) , daca nu are alta locuinta si nu se recasatoreste in timp de 1 an .
Dreptul de abitatie, din cate stiu, dureaza un an. Dupa aceasta perioada, sotul supravietuitor mai are drept asupra vreunei parti din locuinta (in concurs cu ceilalti mostenitori legali).
Cota succesiune
mars_on_line
speta: sotia casatorita cu (sotul care are 2 copii din alta casatorie) .sotul a avut un apartament anterior casatoriei . sotul decedeaza ; ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Mostenire frati
orber
Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)