intr-un proces civil, am facut o cerere de inscriere in fals. este vorba de o executare silita
instanta mi-a spus sa mentionez in scris pe ce cod de procedura solicit inscrierea in fals
pe ce baza legala solicit inscrierea in fals??
de ex. eu am zis ca e fals in inscrisuri sub semnatura privata si zic e baza legala e art 290 cod Penal?
care e procedura pe care o urmeaza instanta?
e cea prevazuta de art 180 -184 cod proc civ. (e ceea ce am inteles dupa ce am tot citit pe net)
Da, pe articolele din Codul de procedura civila , 180-184. Art . 183 specifica faptul ca in caz ca cel care defaima inscrisul il arata pe autorul falsului, judecata civila se poate suspenda ,inscrisul fals urmand a fi inainaintat catre procuror, incheind proces verbal despre aceasta.
Falsul insa poate fi cercetat si de instanta civila pe baza unei cercetari criminalistice, expertiza grafoscopica.
Nu sunt sigur!
boby30
Art. 185. - Cel care a cerut o verificare de scripte va putea fi condamnat la o amenda de 3000 pana la 10000 lei si la despagubiri, daca se dovedeste ca ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa
Matist
Buna ziua.
La un dosar care este in derulare la o judecatorie, din partea adversara sa depus o intampinare. Partea adversara este compusa din trei ... (vezi toată discuția)