Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de modul decalcul al unui concediu medical.O persoana este in CM din 06.09.2010 pana in 18.09.2010 avand cod 13,iar din 19.09 pana in 30.09 avand cod 01.In acest caz se cosidera cele doua CM ca fiind initiale sau al doilea este in continuare? Mentionez ca cei de la casa de sanatate m-au pus sa refac calculele la niste concedii pe care eu le-am considerat ca fiind in continuare dar aveau coduri diferite.Mi s- aspus ca daca se schimba codul se considera concediu medical initial, deci cele 5 zile se platesc de angajator.Cum este corect?
Certificatele au pe ele o bifa, care spune daca sunt "initiale" sau "in continuare". Ca si regula generala schimbarea codului de boala sau a tipului de CM fac ca al doilea CM sa fie tot initial (atentie, foarte multi medici pun bifa gresit); singura combinatie de coduri de CM in care al doilea poate fi in continuare desi certificatele au cod diferit, sunt codurile 01 si 06.
Deci CM-urile tale sunt amandoua initiale.
Multumesc pentru raspuns. Intradevar ele sunt bifate de catre medic, primul cu "initial" iar al doilea cu "in continuare" cu toate ca a schimbat codul indemnizatiei.Am inteles si multumec inca odata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ajutor concediu medical
rodia
Am urmatoarea situatie:
In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala).
In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)