avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchidere firma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchidere firma?

buna ziua,

As dori sa va intreb daca se plateste impozit forfetar pentru o firma infiintata in toamna anului 2009. Firma nu a avut nici un fel de activitate, nu a avut profit, absolut nimic. si mai ma intereseaza cum procedez a o inchid si care sunt costurile.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 17:40, 29 Septembrie 2010
Daca firma af fost inactiva, nu datorati acel impozit.
Daca doriti sa ii suspendati activitatea pe 3 ani costurile sunt cca 150-taxe ORC.
Din ceea ce spuneti firma a fost activa (nu a declarat nimeni suspendarea activitatii), deci da datorati impozitul minim, indiferent daca firma a avut activitate sau nu.
Firma nu poate fi inchisa atata timp cat nu ati platit toate datoriile la stat, dar puteti face suspendarea de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare firma! eche eche Am o firma infiintata in 2008 fara activitate inca de la inceput si vreau sa o desfiintez. Acum am aflat si eu de taxa forfetara, suntem in luna iunie si sa ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar carlaparagina carlaparagina Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)