avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozitul forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozitul forfetar

Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in 2010. Daca in prezent pe firma am doar cheltuiala cu leasingul fara sa mai am nici o incasare, sunt obligata sa platesc impozitul forfetar? Daca da, suspendarea activitatii este o solutie in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: madalina_m , utilizator 10:15, 6 Mai 2009
Daca aveti de platit o factura cu leasing inseamna ca aveti activitate si va trebui sa platiti impozitul forfetar. Impozitul forfetar se plateste si la venituri 0. Pana nu scapati de leasing nu puteti sa suspendati activitatea.
Multumesc pentru raspuns. O ultima intrebare: daca pentru anul trecut am excedent platit la impozit si TVA, adica sume platite in plus (vreo 1200 lei) sume confirmate de Adm financiara printr-o adresa trimisa la societate, se pot compensa aceste sume in contul noului impozit forfetar, adica sa nu platesc dar nici sa nu-mi cer inapoi sumele platite in plus? Multumesc
sigur da!
Impozitul forfetar il puteti compensa din impozitul platit in plus, nu si din TVA!
o societate care nu a avut activitate de la infiitare plateste impozitul forfetar?

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit conform oug34/14.04.2009 mihaeladobre mihaeladobre Cum e cu impozitul forfetar?Cum stim daca ne incadram in cotele alea si daca il platim numai pe acela sau si pe cel de 16%?daca se poate sa imi explicati si ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar MISKI MISKI Buna, Impozitul forfetar se calculeaza in functie de profit? Sotul meu a infiintat firma in 29.12.2009, a depus declaratia de inactivitate pe 2009. Iar ... (vezi toată discuția)