avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozitul forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozitul forfetar

Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in 2010. Daca in prezent pe firma am doar cheltuiala cu leasingul fara sa mai am nici o incasare, sunt obligata sa platesc impozitul forfetar? Daca da, suspendarea activitatii este o solutie in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: madalina_m , utilizator 10:15, 6 Mai 2009
Daca acea societate este inactiva sau si-a suspendat activitatea inainte de 01.05.09 nu plateste impozit forfetar.De asemenea nu platesc impozit forfetar contribuabilii nou infiintati.
2200 lei pe an respectiv pt. 2009 tr. II 367 lei, tr. III 550 trIV 550 lei
Nu stiu de unde are bani, probabil dintr-un imprumut... asa ca trebuie contract... si chitanta ca s-au primit banii de la imprumutator... sau virare in cont. Si se va inregistra pierdere, care pentru impozitul datorat nu este deductibila in urmatorii 7 ani (ha?!)
pitus a scris:

2200 lei pe an respectiv pt. 2009 tr. II 367 lei, tr. III 550 trIV 550 lei
Nu stiu de unde are bani, probabil dintr-un imprumut... asa ca trebuie contract... si chitanta ca s-au primit banii de la imprumutator... sau virare in cont. Si se va inregistra pierdere, care pentru impozitul datorat nu este deductibila in urmatorii 7 ani (ha?!)

Buna ziua. Va referiti de unde are bani persoana juridica care nu a avut niciodata activitate?care a rulat 0 lei de la infiintare? si acuma trebuie sa scoata bani ca sa plateasca impozitul forfetar?
Si eu sunt in aceeasi situatie, am o firma care nu a avut activitate de la infiintare. Si nu am declarat-o inactiva. Am tot depus declaratiile periodic cu 0. Daca ma duc acum sa ii suspend activitatea, trebuie s aplatesc impozitul minim forfetar pe trmestrul 2? chiar daca suspendarea sa zic asa o sa o incep cu 1 iunie? ei tot pe un trimestru imi cer banii?
lucrez intr-o agentie de turism ..si astazi seful meu mi-a spus ca nu stiu unde a citit el si ca vom platii impozit forfetar pe rulajul banilor ( ceva de genul acesta) si daca este asa va inchide agentia . La o agentie de turism revanzatoare rulajul este destul de mare ..ex . un bilet de avion 150 euro comisionul tau este 6-12 euro( venit agentie) ...dai 50 de bilete pe luna iti intra in agentie 5000 eur pe care tu trebuie sa ii platesti companiei sau colaboratorului pri op.. tu ramai doar cu comisionul 200 euro . tu ii dai clientului ff si chitanta pe suma integrala bilet de av + comision .
intr-un an poti sa ai un rulaj mare dar tu ramai cu comisionul de fapt care nu este nici jumatate din cat rulezi tu si care de fapt este venitul agentiei ... se poate asa ????????????? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit conform oug34/14.04.2009 mihaeladobre mihaeladobre Cum e cu impozitul forfetar?Cum stim daca ne incadram in cotele alea si daca il platim numai pe acela sau si pe cel de 16%?daca se poate sa imi explicati si ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar MISKI MISKI Buna, Impozitul forfetar se calculeaza in functie de profit? Sotul meu a infiintat firma in 29.12.2009, a depus declaratia de inactivitate pe 2009. Iar ... (vezi toată discuția)