avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Buna ziua.Am 22 de ani,sunt la master an I. Parintii sunt divortati, iar tata(pensionar de aprox.8 ani)este obligat la plata pensiei de intretinere(am hotarare jud.).Problema mea este ca in lunile iulie si august nu-mi trimite banii si nu reusim sa ajungem sa ne intelegem(imi spune ca trebuie sa plateasca avocat,caci el are un proces prin care doreste sa obtina niste bani: a primit avansul,a incheiat contractul de vanzare-cumparare a unui imobil,dar nu a mai primit si restul de bani).Deci cauta subterfugii.Acum el este recasatorit,iar femeia respectiva are o fata majora. Va rog sa-mi spuneti cum sa actionez astfel incat sa-mi primesc pensia de intretinere pe cele 6 luni(7 incluzand septembrie) automat din pensia lui(el primeste pensia pe card).
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:01, 29 Decembrie 2010
Aveti o hotarare prin care s-a stabilit pensia? Daca da, mergeti cu ea la executorul judecatoresc si ii va pune poprire pe pensie.
Am hotarare...
Deci voi primi 25% din pensia lui? Avand in vedere si fata actualei sotii...
restanta o veti primi dupa cum a fost hotarata pensia. nici mai mult, nici mai putin.
daca stiti ca are pensie mai mare si vi s-ar cuveni mai mult, il actionati inca o data pt marire pensie.
fata sotiei, majora sau minora, nu o are el in intretinere.
veit primi 25% din venitul lunar al tatalui dvs.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 18 ani Antonio Alexandru Antonio Alexandru Am implinit varsta de 18 ani, parintii mei sunt divortati dar in urma procesului de divort, nu s-a facut judecata pentru pensie alimentara, ai mei ajungand la ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua, Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani. Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De ... (vezi toată discuția)