avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... procura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

procura

Buna ziua. Sotul meu este plecat din tara si va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie:

Am un credit bancar, unde amandoi avem calitatea de imprumutati si am refuzat semnarea Actului aditional. Chiar daca amandoi avem calitatea de imprumutat contul bancar unde viram banii pt achitarea ratelor este pe numele lui. In concluzie, mi-ar trebui o procura prin care sa ma imputerniceasca sa am acces la cont, la extrase , sa pot semna orice hartie necesara pt banca, opc si in numele lui si mai mult de atat trebuie sa ma imputerniceasca sa pot imputernici si eu la randul meu un avocat/casa de avocatura.

As avea urmatoarele intrebari:

Se poate face procura la procura? Mai exact sotul meu imi face mie procura la consulat si eu sa fac procura avocatului/ casei de avocatura sa ne reprezinte in instanta. Pe aceeasi procura as dori sa sa ma imputernicesca in rel cu banca si cu opc-ul.

Am inteles ca la consulat e cu programare si dureaza ceva , poate sa mearga la un notar acolo, sa-mi faca procura, dupa care sa o traduc si sa o legalizez in tara?

Nu cunosc termenii juridici, poate nu m-am facut prea bine inteleasa, va rog , ma poate lamuri cineva sau sfatui ce si cum ar trebui sa fac?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
alinatug, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinatug , utilizator 18:00, 29 Septembrie 2010
Nu trebuie sa mearga la consulat.
Buna ziua,

Sotul dvs., fiind titularul contractului de creditare, desi dvs. aveti calitatea de coplatitor, va trebui sa va faca o procura speciala fie la consulat fie la un notar, cu mentiunea ca, daca o va intocmi la notar, dvs., in tara va trebui sa o traduceti, legaliza si apostila.
In al doilea rand, Contractul de asistenta juridica poate fi incheiat prin doua modalitati:
- semnat personal si de sotul dvs. (la distanta, prin corespondenta),
- semnat doar de dvs. in baza unei procuri speciale (parere personala - mai ieftin pentru dvs. ar fi semnarea Contractului de asistenta juridica la distanta).

Cu bine!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
Chiar daca suna ciudat, nu am calitatea de coplatitor ci de imprumutat ca si sotul meu, dar contul este pe numele lui.
Am inteles ca pentru a fi reprezentata de un avocat trebuie atat contractul de asistenta juridica pe care o sa-l semneze sotul la distanta dar si o delegatie care trebuie semnata in fata avocatului de ambii imprumutati sau daca acest lucru nu este posibil trebuie procura prin care imputernicim avocatul/casa de avocatura pentru a putea sa îndeplinească procedura de conciliere prealabilă, sa declanseze litigiul in contradictoriu cu banca, sa poata angaja un executor judecatoresc, samd..., de aceasta procura era vorba.

Mi se pare asa de incurcata treaba asta...:(

Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
alinatug, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Creditor reprezentant garant ipotecar agud agud Lcuiesc in apart. fiicei mele care este ipotecat, eu fiind creditoarea, iar ea garantul ipotecar. Fiica mea este casatorita, iar apart. l-a fost dobandit ... (vezi toată discuția)
Procura - apostila teomicri teomicri Buna ziua, imi trebuie o procura de la sotul meu ,care e acum in Anglia ,pentru a semna la banca prelungirea creditului.Sa se duca la ambasada (consulat) ? O ... (vezi toată discuția)