avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... procura - apostila
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

procura - apostila

Buna ziua,
imi trebuie o procura de la sotul meu ,care e acum in Anglia ,pentru a semna la banca prelungirea creditului.Sa se duca la ambasada (consulat) ? O face in limba romana ?Trebuie apostilata acolo?
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 16:35, 28 Septembrie 2010
Da, se si traduce, merge la ambasada.
Procura poate fi legalizata -fie de oficiile diplomatice ale Romaniei din tara de resedinta a solicitantului ;
-sau intocmite de notari publici straini si supralegalizate, conform Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961 la Tribunalul din localitatea de domiciliu din strainatate;
-daca este intocmita de notar public strain si supralegalizata, va trebui sa o traduceti dvs. aici si sa legalizati semnatura traducatorului.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua,

Procura va fi semnata de sotul dumneavoastra la sediul Sectiei Consulare, in prezenta consulului. Legea nu permite autentificarea procurilor trimise prin posta, fax sau e-mail. Procura va fi autentificata in ziua prezentarii la sediul Sectiei Consulare. Taxa consulara pentru autentificarea unei procuri este de 30 lire sterline pentru primul exemplar. Pentru fiecare exemplar suplimentar se adauga o taxa de cate 6 lire sterline.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatelor sau extraselor de pe actele de casatorie eliberate de autoritatile straine Ares-3 Ares-3 [b]Acte necesare:[/b] -cererea de transcriere adresată primarului localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul; ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)