avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.A sau S.R.L ??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.A sau S.R.L ??

Daca asi infiinta o echipa de fotbal si asi inscrio in liga judeteana si asi vrea sa o promovez in prima liga peste cativa ani. Asi vrea sa se numesca S.C. F.C...... ...... SRL . se poate , ca am observat ca toate din liga unu se numesc S.A fiind impartite pe actiuni.
Eu vreau sa fiu singurul proprietar al acestei echipe. o pot face societatea comerciala S.R.L. sau trebuie neaparat S.A .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:32, 29 Septembrie 2010
Puteti sa o faceti si pe SRL( Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale) sau pe Asociatie ( OG 26/1990 privind asociatiile si fundatiile)
sa presupune mai multi asociati.
srl se poate infinta si de un singur asociat
Cel mai bine este sa infiintati o asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividendele societatii comerciale inființată de o asociație (ong) BaraganMarius BaraganMarius Bună ziua. Se dă următoarea speță. O institutie publica (Consiliu judetean sau Consiliu local/primarie) alături de 2 privați (S.A. și un S.R.L.) ... (vezi toată discuția)
S.r.l cu asociat asociatie topmasaj topmasaj Salut! Sunt Nelu si as dori sa aflu daca o asociatie care comform ordonantei 26 poate infiinta un srl, poate sa absoarba si un srl infiintat anterior ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare echipa de fotbal chrispop chrispop Buna! As vrea sa stiu daca echipa de fotbal este considerata o personaja juridica cu scop lucrativ? Astfel in cazul in care as avea o firma platitoare de ... (vezi toată discuția)