avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj,divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj,divort

Dupa ce sotul a introdus actiune de divort,la cat timp se face inventarierea bunurilor de catre un executor?Este obligatoriu acest lucru?
retragerea unei actiuni de pensie se mai poate face dupa ce au fost citate partile si nu a fost primul termen?cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:41, 30 Septembrie 2010
Asigurarea de dovezi, se face doar cand exista pericolul instrainari/sutragerii i sau/si uzarii(deci pieredere in valoare)a bunurilor de impartit.
Daca nu va aflati in aceste situatii nu este necesar sa indepliniti acest act procedural
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Bunurile dobandite in timpul casatoriei supuse partajului nu se inventariaza de executor.Art. 36 din Codul familiei arata ca, la desfacerea casatoriei, bunurile comune se impart intre soti potrivit invoielii acestora.
Daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor comune, va hotari instanta judecatoreasca.
Codul familiei introduce prezumtia ca orice bun dobandit in timpul casatoriei de oricare dintre soti devine bun comun care va fi partajat 50%-50%. Nu se supun paratjului bunurile proprii ale unuia dintre soti.
Sotul care considera ca i se cuvine o cota mai mare de 50% va trebui sa probeze acest lucru.
Capatul de cerere privind pensia alimentara pentru minor se judeca tot in cadrul procesului de divort. Nu se poate renunta la aceasta, fiind dreptul minorului. In lipsa unei intelegeri intre parti, instanta va stabili pensia de intretinere sub forma unei cote procentuale din retributia lunara a debitorului si in acest sens se va lua masura infiintarii unei popriri pentru aceasta parte de salariu
ati introdus si actiune de partaj?
renuntarea la cererea prinvind pensia se poate face oricand pe durata procesului.
Articolul 235 c.pr.civ.reglementeaza cand poate fi facuta inventarierea bunurilor,in sensul celor aratate de mine mai sus
Fiind vorba despre interesele unui minor nu poate fi retrasa actiunea de pensie de intretinere,mai ales,daca nu are pensie stabilita pe cale judecatoreasca,pentru ca banii sunt in folosul exclusiv al acestuia,pentru cresterea si educarea sa.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+partaj Daniela34 Daniela34 Buna ziua, Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot deschide proces de partaj si sa il atasez la cel de divort sau sa adaug direct la dosarul ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort carasacalca carasacalca As vrea sa impart cu sotia bunurile dar fara sa divortam.Se poate ? (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)