avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calculare tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calculare tva

Buna ziua sunt incepatoare si doresc sa facturez ,cum se calculeaza tva in factura :">,cum al adaugam si cum al scadem.Sper ca am fost coerenta
Va multumesc astep un rasp
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:54, 26 Ianuarie 2008
Adaugi 19% la pretul net sau scazi 19% din pretul brut. Calculul il face calculatorul, tu bati + sau - in functie de ce operatie vrei sa faci:O
multumesc mult pentru rasp.Acum in prag de Sarbatori doresc la toti de pe acest forum multa sanatate si numai bucurii si tot ceia ce asi doresc.
O alta situatie in care ai o suma totala care include tva si daca vrei sa vezi cit este tva atunci suma totala o inmultesti cu 19 si o imparti la 119, rezultatul obtinut este valoarea tva-ului .

De exemplu ai o suma cu tva de 200 lei si vrei sa vezi cit este tva-ul. Inmultesti 200 cu 19 si obtii 3800 si apoi imparti 3800 la 119 si obtii 31,93 lei. Tva-ul este 31,93 lei.Diferenta dintre 200lei si 31,93 lei reprezinta suma neta fara tva.
multumesc frumos
un topic cam superflu ....desi am vazut si oameni mai ”fericiti” care imi adunau 19 lei la pretz :)) ....nu glumesc....intrun depozit en gros cu tarabe:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt piese la repararea unei masini? dorotheea dorotheea Doresc sa schimb unele piese la masina. Service.ul auto respectiv, imi solicita tva, pt piesele, achizitionate de la un furnizor, piese care contin tva. Deci ... (vezi toată discuția)
Inactivitate firma si vanzare masina omc_international_transport omc_international_transport Am deschis o mica firma de transport prin luna ianuarie. In aprilie am cumparat o utilitara de 3,5 tone cu factura si tot ce trebuie si am inmatriculat-o pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit beebalint beebalint Am o intrebare in legatura cu imp.pe profit. Daca veniturile totale sunt in suma de 2800 lei, dividende primite 2100lei, cheltuieli totale 2240 lei, din care ... (vezi toată discuția)