avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa in lei si rezultatul reportat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa in lei si rezultatul reportat

salut.am terminat un curs de contabilitate,dar nu am inteles un lucru:care este inregistrarea contabila prin care banii incasati in 5311,de la clienti,reprezentand si venituru,trec in rezultatul reportat?cum se goleste casa ?
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 22:21, 29 Septembrie 2010
Nu va suparati, dar daca asta ati inteles / n-ati inteles din cursul acela eu va spun ca ori nu ati inteles nimic din respectivul curs, ori cel care vi l-a predat este un cretin (scuzati-mi expresia dar este cea mai potrivita); inclin spre a doua varianta pentru ca aceasta profesie este foarte usor de priceput daca se explica corect.
5311 nu intra niciodata in contrapartida cu 117.
5311 = 4111 - incasare client
581 = 5311
5121 = 581 - acestea doua reprezinta depunerea numerarului in banca
542 = 5311 - acordarea unui avans unui angajat
Cam asa functioneaza 5311, dar mai sunt multe altele inregistrari in care poate intra, cu rabdare veti ajunge si acolo...
Ce va recomand eu, lasati conturile de clasa 1 nici macar nu va uitati pe ele pana nu va lamuriti restul conturilor.
Eu recomand sa luati o carte Ladislau Possler - Contabilitatea intreprinderii; este o carte foarte eficienta nu va abureste cu vorba multa, se rezuma strict la inregistrari contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Monografie incasare factura Chris-Cross Chris-Cross Un client imi da 10.000 ron pentru stingerea unei facturi.Eu depun banii la mine in cont in numele lui.Urmatoarele inregistrari contabile sunt ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)