salut.am terminat un curs de contabilitate,dar nu am inteles un lucru:care este inregistrarea contabila prin care banii incasati in 5311,de la clienti,reprezentand si venituru,trec in rezultatul reportat?cum se goleste casa ?
Nu va suparati, dar daca asta ati inteles / n-ati inteles din cursul acela eu va spun ca ori nu ati inteles nimic din respectivul curs, ori cel care vi l-a predat este un cretin (scuzati-mi expresia dar este cea mai potrivita); inclin spre a doua varianta pentru ca aceasta profesie este foarte usor de priceput daca se explica corect.
5311 nu intra niciodata in contrapartida cu 117.
5311 = 4111 - incasare client
581 = 5311
5121 = 581 - acestea doua reprezinta depunerea numerarului in banca
542 = 5311 - acordarea unui avans unui angajat
Cam asa functioneaza 5311, dar mai sunt multe altele inregistrari in care poate intra, cu rabdare veti ajunge si acolo...
Ce va recomand eu, lasati conturile de clasa 1 nici macar nu va uitati pe ele pana nu va lamuriti restul conturilor.
Eu recomand sa luati o carte Ladislau Possler - Contabilitatea intreprinderii; este o carte foarte eficienta nu va abureste cu vorba multa, se rezuma strict la inregistrari contabile.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.