avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme familie

Buna.
Este o situatie mai delicata la care speram sa nu se ajunga, dar din pacate s-a intamplat.
Acum 7 ani tata a decedat. Innainte de decesul tatalui am aflat ca mama umbla cu un tip. Dupa scurt timp dupa deces mama a incercat sa vina si sa stea cu respectivul in casa noastra, dar ne-am opus, eu cu sora mea, si din fericire a avut rezultat, ce-i doi s-au hotarat sa plece in Spania, si au si plecat.
Dupa cativa ani s-a despartit mama de respectivul si acum, dupa 7 ani a revenit acasa definitiv.
Bineinteles ca am primit-o in casa, deoarece este si casa ei, dar acum este cu un alt "personaj" si vrea sa-l bage si pe acesta in casa.
Normal ca nu pot sa accept asa ceva, nici eu, nici sora mea.
Deocamdata dupa nenumarate scandaluri am reusit sa-l tinem departe pe respectivul de casa, dar nu stim cat mai putem rezista.
Exista vreao procedura sa o impiedicam pe mama sa vina cu respectivul in casa, adica sa-l impiedicam pe el sa nu se instaleze, caci pe mama singura normal ca o las sa stea in casa.
Tin sa mentionez ca in urma decesului tatalui s-a facut succesiune pe apartament, fiecare detine o parte din el, mama avand o parte mai mare.
Noi, cei doi frati suntem majori.
Ar trebui vandut apartamentul si noi sa ramanem pe drumuri, sau cum sa procedam in scandalul acesta de mizerie?
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:55, 30 Septembrie 2010
dar nu inteleg de ce va opuneti la fiecare concubin, va place s-o vedeti singura, oare este convenabila situatia? oricum nu aveti cum sa va opuneti. puteti vinde imobilul ca sa impartiti banii.
mama, in calitate de proprietara, poate aduce pe cineva sa locuiasca in ap. mai departe, daca sunt neintelegeri, se poate iesi din indiviziune. mama are posibilitatea de a pastra ap, platindu-va sulta pt partea voastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu forta Cristina_Cioran Cristina_Cioran Buna ziua. Mama mea ar dori sa divorteze de tatal meu, dar este speriata tare de partaj. De 7 ani este plecata in Italia unde lucreaza cu forme legale. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua maytrei maytrei Traiesc o ,,drama'' in familie de ceva timp,sunt stresata,suparata atat de inversunata,va rog sa ma lamuriti si pe mine...Parintii mei au locuit impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta? Gabrjel Gabrjel Buna ziua. Putin context: Tatal meu, decedat in urma cu 17 ani, a avut o fica din prima sa casnicie, iar eu si inca o fica \"rezultand\" din cea de-a doua. ... (vezi toată discuția)