In anul 2003 noi am creat o retea LAN intre utilizatorii din 2 blocuri vecine .
In respectiva perioada nu exista nici un furnizor de servicii internet in zona .
In anul 2005 in urma dioscutiei cu un furnizor de servicii internet acesta a fost interesat sa ofere acestei retele servicii internet si pentru ca noi am fost cei care am ajutat la crearea acestei retele , furnizorul ne-a acordat gratuitate pentru serviciile oferite .Nu a fost un contract scris .
Firma cu care noi am convenit acordarea acestei gratuitati a fost cumparata de o alta companie mai mare care a inteles de asemeni sa ne acorde gratuitate .
In luna mai 2008 o societate mai mare decat primele doua a preluat societatea si ne-a invitat sa semnam un contract .
Contractul era un contract tip , pe care il incheiau cu toti beneficiarii dar in care se specifica faptul ca pentru serviciile primite costul era zero .
Durata contractului era 1 an , cu mentiunea ca daca se depaseste termenul se prelungeste pentru inca un an .
Care este problema acum ?
Societatea a fost achizitionata integral de unul dintre cei mai mari furnizori de internet si fara sa ma anunte mi-au taiat cablul si m-am trezit ca nu mai am internet .
Dupa 2 zile in care mi s-a spus ca e o defectiune tehnica si se remediaza am aflat ca de fapt ei au schimbat infrastructura si nu mai vor sa-mi instaleze internet pentru ca eu nu am contract cu ei ci cu cealalta societate .
Eu cred ca in orice situatie trebuiau macar sa anunte intentia lor .
Cum pot rezolva aceasta situatie , aceasta gratuitate e un drept pe care l-am primit in virtutea unor servicii oferite primei societati si inteleg ca toti cei care au cumparat au inteles sa cumpere stiind ca exista acest contract .
Daca nu exista nicio intelegere/act cu vecehea societata,aceasta fiind achizitionata de alta cu care,nu mai aveti contract ,noua societate a procedat legal.
Am explicat ca exista contract incepand cu anul 2008 care este valabil si in prezent pana in mai 2011 , contract care a fost incheiat pentru 12 luni si care s-a prelungit tacit .
Este un contract incheiat cu furnizorul de servicii anterior , furnizor care a fost achizitionat de actuala societate .
Contractul este contractul tip pe care societatea il incheia cu fiecare beneficiar , doar ca in cazul meu se specifica " costul abonamentuli -0 lei "
Contractul are o clauza de denuntare unilaterala cu un preaviz de 30 zile si spevifica de asemeni ca orice modificare de pret nu poate avea loc fara o notificare a noilor conditii .
Aceasta noua societate a achizitionat societatea de cel putin 1 an , timp in care au continuat sa imi ofere aceste servicii si la un moment dat a trebuit sa se schimbe infrastructura si atunci, au taiat cablul vechi , pe ceilati i-au conectat in noul cablu ,pe mine nu .
Am facut o cerere scrisa pe care am trimis-o prin fax si e-mail dar cred ca trebuie sa fac ceva mai mult de atat .
Daca acel contract nu a expirat,in mod normal,firma noua a preluat activul si pasivul vechii firme si pana la expirarea contractului ar trebui sa se conformeze.
Prin intermediul unui executor judecatoresc,adresati-va firmei cu o notificare in sensul ca daca nu se vor respecta prevederile acelui contract,veti fi nevoit sa o actionati in judecata cu obligarea sa la plata unor despagubiri si eventual daune morale