avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cabluTV fara acordul proprietarului?

Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al proprietarului.

Situatia este urmatoarea. Am inchiriat un apartament, contractul este inregistrat legal, iar chiriasii si-au facut un contract pentru internet si cablu TV pe baza contractului de inchiriere. La inregistrarea contractului firma de cablu nu a solicitat un acord scris al meu, in calitate de proprietar.

Contractul de inchiriere a expirat de 2 luni, chiriasii refuza sa paraseasca apartamentul din diverse motive.

M-am adresat firmei de cablu solicitand rezilierea contractului si incetarea furnizarii de servicii la adresa respectiva si mi s-a inchis telefonul si usa in nas, pe motiv ca nu sunt parte in acel contract, deci nu e treaba mea.

Am motivat ca locatia unde se furnizeaza serviciul este apartamentul meu si o pot dovedi cu acte de proprietate, iar contractul de inchiriere in baza caruia ei furnizeaza serviciile a incetat, dar a fost degeaba.

Cui as putea sa ma adresez in aceasta situatie? Pot sa contest legalitatea contractului de furnizari servicii, pentru ca nu a existat un acord al meu in calitate de proprietar la momentul incheierii lui?

Va multumesc
adresati o notificare firmei de cablu in care solicitati sistarea furnizarii serviciilor, anexati dovada ca sunteti proprietar precum si a expirarii contractului de inchiriere, in masura in care nu va raspund acestei notificari actionati-i in instanta solicitand sistarea serviciilor si daune materiale
Multumesc multe pentru raspuns. Totusi, pana la instanta as putea sa ma adresez OPC? Poate ar fi mai rapid asa... Ma gandesc ca termenele la instantele noastre sunt foarte mari...
Dupa parerea mea trebuie sa ii notificati ca a plecat chiriasul.
Notificarea sa o faceti in scris.

Nu va pot obliga pe dvs. sa platiti pentru contractul respectiv daca ii notificati ca a plecat chiriasul si dvs. nu sunteti de acord cu derularea contractului respectiv.
Sa aveti insa dovada notificarii.
Daca veti ajunge in instanta va este de folos...
din cite stiu eu se poate face un contract pt servici tv cablu daca contractul este inregistrat la adm financiara , pt perioada in care este valabil contractul , dupa..... este nesimtirea firmei . Cu OPC mai dificila situatia .
Problema mea este ca acesti chiriasi nu au plecat si refuza sa plece, desi le-a expirat contractul de mai bine de 2 luni. Si eu ma gandeam ca firma de cablu nu ar trebui sa incheie un contract decat pe durata contractului de inchiriere. Firma de cablu nu imi imputa mie sumele restante ale chiriasilor, insa continua sa le livreze serviciile. Iar eu incerc sa obtin sistarea serviciilor, poate asa reusesc sa determin chiriasii sa plece mai repede.

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplica in cazul acestui contract? EllaD EllaD Buna seara, In apartamentul in care sunt chirias am tras internet. Acum proprietarul vrea cablul scos din casa pe motiv ca firma respectiva a facut un abuz ... (vezi toată discuția)
Furt de servicii Popos Popos Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament din Bucuresti, iar zilele trecute am avut neplacuta surpriza sa observ ca mi-a fost taiat cablul tv. Probabil ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre apartament inchiriat dcotru dcotru Buna ziua la toti, Am 2 scurte intrebari despre un apartament inchiriat. 1) Are dreptul propietarul sa intre intr-un apartament care fusese inchiriat si ... (vezi toată discuția)