avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de servicii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de servicii

Buna ziua.
Locuiesc in chirie intr-un apartament din Bucuresti, iar zilele trecute am avut neplacuta surpriza sa observ ca mi-a fost taiat cablul tv. Probabil a fost taiat din cauza neplatii insa nu eu sunt cel care plateste facturile, ci proprietara. Dupa cateva zile de asteptari astazi m-am dus la cutia furnizorului de cablu din blocul meu si am reconectat cablul aferent apartamentului meu. As dori sa stiu ce se poate intampla daca ei descopera asta si daca aceasta fapta intra in categoria furt.
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 11:43, 21 August 2014
Locuiti impreuna cu proprietara? :O

Daca sunteti chirias atunci trebuie sa va platiti singur facturile ptr utilitatile de care beneficiati.
Sau poate ii dati proprietarei banii ptr a achita factura, caz in care trebuie sa ii cereti lamuriri de ce nu a platit. De regula chiriasul se duce la furnizorul de utilitati si plateste facturile care sunt pe numele proprietarului.

Daca furnizorul de cablu descopera ca v-ati conectat ilegal va poate face plangere penala si este posibil sa ajungeti intr-un loc unde veti beneficia si de cablu si de alte "servicii" gratuite.;)

[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
cyan, moderator
Nu este usor de spus daca se poate incadra la furt. Exista un contract in vigoare si platiti acel serviciu, chiar daca in momentul asta l-au suspendat. Nu este un produs contorizabil ci doar o chestiune de acces.
O alta problema este ca ati accesat si acel echipament, depinde in ce mod, daca era incuiat sau nu.
Dar, numai pentru fapta asta, nu ajungeti la inchisoare.
Cel mai simplu era sa luati legatura cu ei si cu proprietara, sa vedeti unde e problema.
Va asumati un risc prea mare, pentru un lucru atat de putin important.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cablutv fara acordul proprietarului? madoiclimber madoiclimber Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al ... (vezi toată discuția)
Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)
Factura rcs-rds Daniel1900 Daniel1900 Anul trecut in data de 30 decembrie ceva in genul asta mi sa tras prin direct debit factura rcs-rds,pana aici tot normal ca in fiecare luna! Precizez ca am ... (vezi toată discuția)