avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cabluTV fara acordul proprietarului?

Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al proprietarului.

Situatia este urmatoarea. Am inchiriat un apartament, contractul este inregistrat legal, iar chiriasii si-au facut un contract pentru internet si cablu TV pe baza contractului de inchiriere. La inregistrarea contractului firma de cablu nu a solicitat un acord scris al meu, in calitate de proprietar.

Contractul de inchiriere a expirat de 2 luni, chiriasii refuza sa paraseasca apartamentul din diverse motive.

M-am adresat firmei de cablu solicitand rezilierea contractului si incetarea furnizarii de servicii la adresa respectiva si mi s-a inchis telefonul si usa in nas, pe motiv ca nu sunt parte in acel contract, deci nu e treaba mea.

Am motivat ca locatia unde se furnizeaza serviciul este apartamentul meu si o pot dovedi cu acte de proprietate, iar contractul de inchiriere in baza caruia ei furnizeaza serviciile a incetat, dar a fost degeaba.

Cui as putea sa ma adresez in aceasta situatie? Pot sa contest legalitatea contractului de furnizari servicii, pentru ca nu a existat un acord al meu in calitate de proprietar la momentul incheierii lui?

Va multumesc
domnul in cauza ar trebui sa rezolve problema evacuarii chiriasilor si nu a internetului. contractul de internet este obligatia chiriasului, contractul fiind facut de catre chiriasi, in numele lor. nerespectarea contractului de internet, aduce penalizari partilor semnatare din contract si nu proprietarului apartamentului. atentia proprietarului trebuie canalizata catre evacuarea chiriasilor si nu catre contractul de internet, apeland la toate mijloacele posibile pentru a-i evacua.
Burchiu_Alberto a scris:

....
lasa-i pe altii sa alerge sa se "joace" nu trebuie tu ca propietar sa stai sa alergi prin instanta daca vrei sa iti rezolvi problema , daca legea nu te apara ( in sensul ca nu iti rezolva problema la timp ) intoarce foaia, fa-l pe celalalt sa fie disperat sa isi rezolve problema

PS: ceea ce am spus eu se aplica bineninteles daca nu se poate rezolva problema in timp rezonabil pe cale amiabila sau legala

Sunt persoane pe lumea asta care nu inteleg decat 2 lucruri , Bataie sau Luatul cu Japca sa zic asa

Am fost chirias in tara si afara in foarte multe locuri ani buni de zile deoarece a tot trebuit sa ma mut cu serviciul si am intalnit si proprietari dusi cu capul , stiu foarte bine ce se poate face din ambele parti


:ban:AVERTISMENT MODERATOR!


Stimate domnule Burchiu_Alberto,

Acest forum este destinat sfaturilor juridice, care iau în considerare legile în vigoare.

Un prim indiciu ar fi însăși denumirea forumului, cea de avocatnet.ro, nu cea de recuperatorviolent.ro, ori racket.com.

Astfel, oricât de frustrantă și de, subiectiv vorbind, nedreaptă este o situație expusă, vă invit la acordarea unor sfaturi în care se urmărește respectarea legilor, iar nu contrariul.

Cu stimă.







Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
andreigrigoriu, moderator
Dupa cum constatati, intrebarile mele vizeaza exclusiv interpretarea legilor si solutiile legale pe care le am la dispozitie ca sa rezolv aceasta situatie.

Am notificat legal chiriasii dupa expirarea contractului, prin executor judecatoresc. In prezent am depus prin executor judecatoresc cerere catre instanta pentru incuviintarea executarii silite prin evacuare, deoarece contractul a fost incheiat dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil,si am inteles ca acum orice contract de inchiriere este titlu executoriu la exirarea acestuia, inclusiv pentru evacuare, nu numai pentru plata chiriei. .

Deci in privinta evacuarii, astept decizia instantei.

Cu privire la contractul de cablu, vroiam sa stiu parerea specialistilor si a consultantilor acestui forum cu privire la legalitatea incheierii unui contract de furnizarii servicii la o locatie inchiriata, contract cu o durata mai mare decat durata contractul de inchiriere.

Mi se pare un abuz al firmei de cablu fata de mine, ca proprietar al locatiei unde dansii furnizeaza serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplica in cazul acestui contract? EllaD EllaD Buna seara, In apartamentul in care sunt chirias am tras internet. Acum proprietarul vrea cablul scos din casa pe motiv ca firma respectiva a facut un abuz ... (vezi toată discuția)
Furt de servicii Popos Popos Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament din Bucuresti, iar zilele trecute am avut neplacuta surpriza sa observ ca mi-a fost taiat cablul tv. Probabil ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre apartament inchiriat dcotru dcotru Buna ziua la toti, Am 2 scurte intrebari despre un apartament inchiriat. 1) Are dreptul propietarul sa intre intr-un apartament care fusese inchiriat si ... (vezi toată discuția)