avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre apartament inchiriat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre apartament inchiriat

Buna ziua la toti,

Am 2 scurte intrebari despre un apartament inchiriat.

1) Are dreptul propietarul sa intre intr-un apartament care fusese inchiriat si dupa ce contractul a expirat, locatarii stau abuziv in el?

In alte cuvinte, este ilegal sa intri in apartament cand locatarii (care stau abuziv) sunt plecati? Care sunt conditiile necesare pentru a putea intra?

2) Are dreptul un proprietar sa schimbe iala de la usa pentru a vedea daca cineva mai sa in apartament? (Am trecut de mai multe ori sa vedem daca cineva e acolo, si am incercat sa contactam locatarii si prin email si telefon).

Mersi in avans.

Dragos
In mod normal, daca nu ar mai sta acolo atunci ar fi trebuit sa predea apartamentul si cheile aestuia catre proprietar.
Inteleg ca nu suntem in aceasta situatie.
In conditiile in care acest lucru nu s-a intamplat, ar trebui sa obtineti o hotarare de evacuare si abia dupa ce o astfel de hotarare a fost investita cu formula executorie puteti actiona astfel. Verificati si daca s-au achitat facturile aferente pentru a putea eventual solicita si obligarea chiriasilor la plata acestor sume.
Puteti uza apoi si de calea ordonantei presedintiale pentru a grabi evacuarea.
Multumesc pentru raspuns dar incercam sa aflu altceva.

Inteleg ca evacuarea fizica a locatarilor se face printr-o ordonanta de evacuare.

Eu intrebam in cazul ca nu mai pot sa dau de locatari (ex. ei ar fi parasit apartamentul si nu l-au facut prin metodele normale), cum as putea stii lucrul asta daca nu pot sa intru in propriul apartament.

Ca sa inteleg, un apartament o data inchiriat, i-tu trebuie ordonanta de evacuare ca sa mai poti sa intri in el?

Multumest in avans.
daca nu mai locuiesc acolo intrati in apartament, spargeti usa si apoi schimbati yala.
Exista posibilitatea sa aiba ceva bunuri acolo si sa va treziti cu ceva complicatii.
1) Are dreptul propietarul sa intre intr-un apartament care fusese inchiriat si dupa ce contractul a expirat, locatarii stau abuziv in el?


Da, efectele contractului au incetat sa se mai produca , intrucat termenul stipulat pentru perioada inchierii a fost atins.



2) Are dreptul un proprietar sa schimbe iala de la usa pentru a vedea daca cineva mai sa in apartament? (Am trecut de mai multe ori sa vedem daca cineva e acolo, si am incercat sa contactam locatarii si prin email si telefon).


Persoanele care inca locuiesc acolo sunt simplii tolerati, nu mai au calitatea de detentori precari, calitate ce rezulta din contractul de inchiriere.

In caz doriti o solutie rapida la problema dumneavoastra, sesizati instanta de judecata , pe cale ordonantei presedintiale, in vederea evacuarii tuturor persoanelor ce locuiesc in imobilul propriatetatea dumneavoastra, fara a avea acest drept.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Uscator ocupat abuziv Vivian Ingrid Vivian Ingrid Dupa ce mi-a aruncat rufele pe casa scarii, un vecin a ocupat abuziv uscatorul comun profitand ca are geamul de la bucatarie in uscator.A tras siguranta la ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)