avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort cu prezenta doar a unei parti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort cu prezenta doar a unei parti

Buna ziua ,

Sunt casatorit de 5 ani si doresc sa divortez .Viitoare fosta sotie nu mai locuieste cu mine de 1 an ,nu stiu de ea unde locuieste ,insa la tel mi-a spus ca nu accepta sa divortam .Din ambitie sa ma tina incurcat .
Pot introduce divortul si sa ma prezint doar Eu ? Adresa ei din BI este tot la mine acasa ,loc unde ar primi citatiile . Vreau si din prima infatisare sa divortez .
Ce ma sfatuiti ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:37, 30 Septembrie 2010
Puteti introduce actiunea de divort .Va trebui sa depuneti dovada faptului ca sotia are domiciliul la aceeasi adresa unde locuiti si dvs. si instnta sa constate citarea legala a acesteia.Nu stiu daca de la prima infatisare o sa se termine, nu prea are cum.
am inteles ,o citeaza ,citatia ajunge la mine ,ea nu se prezinta nici a doua oara ... si se termina ... bine ar fi ca nu mai suport...
Buna ziua !
Avand in vedere ca despartirea in fapt s- a produs cu mai bine de un an in urma( asa am inteles din ceea ce scrieti), consider ca odata cu probarea acestui fapt, chiar si in lipsa partii( sotiei), instanta v- a pronunta divortul, dar oricum nu la prima infatisare .
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
si probarea o fac cu dovada scoaterii de la intretinere si martori ?
Imi trebuie avocat neaparat ?
N-am nimic de impartit !
v-ar trebui un avocat sa va redacteze cererea de divort. va trebui sa scrieti in cerere ca a lecat de acasa de un an, asta fiind si principalul motiv de divort
intrucat nu stiti unde locuieste va trebui s-o citati prin mica publicitate.
nu se va termina deloc repede

Alte discuții în legătură

Cum pot să divorțez dacă sunt în italia iar soțul în românia? nu vreau să vin în țară pentru proces Silviulucian Silviulucian Cum pot să divortez daca sunt în Italia iar sotul în România?Nu vreau să vin să divortez în țară.Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Procedura de citare alexa-rozi alexa-rozi Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu citarea la mica publicitate si in Monitorul Oficial.La divort eu am dat pentru citarea piritului adresa de la ultimul ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)