avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intrarea in valabilitate a asigurarii auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intrarea in valabilitate a asigurarii auto

Inrebarea mea este daca pot fi sanctionat de politie in situatia in care am incheiata o polita de raspundere civila auto insa aceasta nu a intrat inca in valabilitate, intrarea in valabilitate realizandu-se peste 48 de ore.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:34, 30 Septembrie 2010
Sunteti pasibil de sanctiune doar daca circulati pe drumurile publice cu mijloace auto fara polita in vigoare. Va sfatuiesc sa "stati pe dreapta" pana la intrarea in valabilitate. :)
Asa este trebuie sa stati cuminte pana intra polita in vigoare. De cele mai multe ori politia nu ia in considerare acest lucru decat cand se produce un eveniment, dar daca va opreste si va amendeaza sunt acoperiti de lege.
imi puteti preciza cadrul legal in baza caruia acorda sanctiunea?
Codul rutier!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)
Plic de la politia locala vladdoru vladdoru Buna ziua. Am primit un plic acasa de la politie in care mi se solicita sa spun cine conducea masina in data de , locul si ora. Mentionez ca e in afara ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism drazvan drazvan Cum se poate recupera un autoturism din posesia unei persoane pentru care sunt proprietar? Am facut un schimb de autoturisme cu o persoana in vederea ... (vezi toată discuția)