avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Leasing- obligatie RCA+CASCO la acelasi asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Leasing- obligatie RCA+CASCO la acelasi asigurator

Buna ziua, am achizitionat un autoturism in leasing in 2007. Am incheiat pe o perioada de 5 ani polita CASCO la Omniasig. Anul acesta am primit o instiintare prin care mi se introduce o fransiza de 250 euro/ eveniment, deoarece am reparat masina pe casco. Doresc sa schimb asiguratorul, insa pentru a putea face acest lucru, NBG Leasing imi impune ca RCA si CASCO sa fie incheiate la acelasi asigurator (politica firmei cica), desi in contract nu este stipulat acest lucru, ci doar ca am posibilitatea alegerii asiguratorului. Raspunsul lor: "Precizam ca polita CASCO trebuie emisa la asiguratorul la care este emisa si asigurarea RCA, pentru a extinde astfel acoperirirea CASCO in afara tarii. RCA-ul dvs este emis in prezent prin Omniasig ,si valabil pana in februarie 2011". Este legal acest lucru? De ce nu pot face extinderea CASCO doar pentru perioada cand ies din tara (daca RCA este incheiat la alt asigurator) , pentru ca pentru a putea iesi din tara este nevoie oricum de acordul NBG Leasing?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:59, 30 Septembrie 2010
Aveti dreptate , conditiile nu se schimba pe timpul derularii contractului deci nu acceptati acea fransiza. Asta se face cand se incheie contractul de asigurare nu pe parcurs. Daca in contract nu este prevazut cu ce asigurator sa faceti politele, atunci le puteti face cu ce asigurator doriti. Contactati un avocat si mergeti cu el la firma de leasig si vedeti cum vor reactiona cei de acolo.
Multumesc pentru raspuns, insa eu fiind Utilizatorul si nu Proprietarul, NBG Leasing in calitate de proprietar, a dat acceptul asupra introducerii fransizei, eu doar am primit actul aditional prin care a fost introdusa fransiza (semnata si stampilata de NBG Leasing).
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
gabiistancu, utilizator
Vedeti ce scrie in contractul de leasing referitor la accidente, pt. ca daca tot sunt proprietari si nu ati semnat actul aditional atunci in cazul unei noi daune tot ei vor trebui sa plateasca si fransiza. Si oricum este f.mare aceasta fransiza.Eu daca as fi in locul dv. le-as preda masina sa se spele pe cap cu ea. Si i-as actiona in judecata pt introducerea unor clauze in afara contractului in derulare, clauze irobitoare pe care daca le stiati de la inceput nu cred ca mai semnati un contract cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Introducere fransiza casco omniasig ina_r ina_r Buna ziua, eu am un autoturism in leasing de la Unicredit cu asigurare CASCO Omniasig. Contractul CASCO este incheiat pe toata perioada leasing-ului (5 ani), ... (vezi toată discuția)
Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)