Buna ziua!Din iulie 2007 si pana in aprilie2010 am lucrat cu timp partial de 4h/zi salariul fiind de 600ron deoarece am studii superioare si s-a considerat sal. minim 1200ron pt.cei cu studii sup.Mai- septembrie am lucrat cu 2h/zi salariul fiind de 300ron/luna brut.Se desfinteaza postul de la 01.10.2010 si voi intra in somaj, cum calculez indemnizatia pt.timp partial?Multumesc!
1. Legea 76/2002 precizeaza ca pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti in ultimele 24 de luni 12 luni lucrate cu timp normal (8 ore pe zi).
3. Din calculul meu reiese ca in perioada oct.2008 - sept.2010 ati avut 19 luni cu 4 ore pe zi si 5 luni cu 2 ore pe zi adica in total ar fi 10 luni si 3 saptamani cu program normal.
4. Deci nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.
De fiecare data cand stabiliti data concedierii faceti calculul daca in ultimele 24 de luni aveti cele 12 luni necesare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
silvia23
buna ziua!am si eu o intrebare...daca am lucrat 6 luni cu nr de ore de 8/zi si mi se modifica contractul la 4-2h/zi...dupa un an lucrat pot sa iau somaj? (vezi toată discuția)